Udgivet

Lille Bogdag 2021

Lille Bogdag 2021

Lille Bogdag 25.+26. september

Christel og Lars Emil, som står bag Mikrofest, er også med til at arrangere Lille Bogdag, og vi er så glade for, at det endelig kan lade sig gøre!

Som næsten alle andre festivaler har Lille Bogdag været udskudt to gange pga. corona, men nu kan vi endelig åbne dørene til Danmarks første og største litteraturfestival for små kvalitetsforlag: Over 50 mikroforlag og tidsskrifter og over 50 forfattere, oversættere, musikere, kunstnere og forlæggere på scenen. 

2 dage med over 50 mikroforlag og 50 optrædende. Lørdag d. 25.09 fra 12:00-19.30 og søndag d. 26.09 fra 12:00-18:30, inkl. uddeling af Asger Schnack Prisen. Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, Kbh K. FRI ENTRÉ

LÆS MERE HER

De små forlag har heldigvis overlevet en ellers svær tid under corona, og de har fortsat udgivet masser af spændende bøger, som har fået endnu mindre opmærksomhed end ellers. Så kom og gå på opdagelse i et hav af kvalitetslitteratur, og oplev forfatterne på scenen. Kom & fejr litteraturen! Endelig!

Mere plads, mere hygge

Lille Bogdag foregår i de hyggelige rammer på Johan Borups Højskole i hjertet af Kbh. Vi har sørget for bar, vegetarisk madvogn og øko-kaffebod, og i år er der endnu mere plads til os alle, da vi har inddraget en ekstra sal til forlagene. Så kom og hæng ud i gården, på tagterrassen, lyt til oplæsninger, gå på opdagelse mellem alle bøgerne, se kunst, hør musik, glo på en sky, drik en fadøl osv. Lørdagen slutter vi af med en oplæsningskoncert med Marianne Larsen og Nicolaj Stochholm akkompagneret af improviserende musikere med pianist og komponist Anders Filipsen og trommeslager Håkon Berre. Søndag afsluttes med uddeling af Asger Schnack Prisen.

Lille Bogdag 2019

Udstilling med bogkunst

I år laver vi et særligt udstillingsrum, som hylder tværæstetikken, og her kan du opleve Morten Søndergaards lydsten SPEOS, Anders Bonnesens store strikkede portræt af Julio Cortázar og et udpluk af fra udstillingen Drømmebøger (Den Sorte Diamant, 2020). 

Uddeling af Asger Schnack Prisen

For 2. gang uddeler vi Asger Schnack Prisen. Det er søndag kl. 18, og de 3 nominerede er Lars Bukdahl , Eske K. Mathiesen og Forlaget Virkelig. Vi byder på et glas bobler, der er nomineringstaler og festligheder. Juryen består af forfatter og billedkunstner Morten Søndergaard, litteraturanmelder Kamilla Löfström, forfatter og forlægger Lars Emil Woetmann, bibliotekar og litteraturformidler Thomas Vang Glud og litteraturformidler Mia Dalby Thorup, der repræsenterer Lille Bogdag. Asger Schnack Prisen uddeles til en person med særlig betydning for de små forlags virke. 

Asger Schnack

Program og forlag

Se hele programmet og alle de optrædende forlag på Lille Bogdag.

Hvem står bag

Initiativtagerne er en håndfuld litteraturformidlere, forlæggere og forfattere, der privat og professionelt ikke kan få nok af skønlitteraturen, og som synes, at også de mindre forlags kvalitetsudgivelser skal fylde mere i danskernes læselampelys: Rikke Oberlin Flarup, Lars Emil Foder, Karen Elsebeth Jensen, Christel Sunesen og Mia Dalby Thorup.

Lille Bogdag 2021 afholdes i samarbejde med Johan Borups Højskole. Støttet af Statens Kunstfond og Louis-Hansen Fonden.

Fotokredit: Frej Rosenstjerne