Udgivet

Verdens Poesidag 2021

Verdens poesidag, poesiens bus

Verdens Poesidag 2021

Søndag d. 21. marts er det Verdens Poesidag, og det skal fejres! Vi har lavet en guide til dagens oplæsninger, og nederst er der et håndplukket udvalg af nogle af de nyeste og bedste digtsamlinger på Mikrofest. 

I Danmark er under 1 ud af 10 udgivelser lyrik, men på Mikrofest er det faktisk dobbelt så mange, nemlig 2 ud af 10. Det kan du læse mere om nederst i guiden. Det betyder jo, at der er masser af digte at gå på opdagelse i på Mikrofest, helt præcis 147 digtsamlinger, og du kan finde dem alle sammen her.

Poesiens Bus i Thiemers Magasin

Poesiens Bus slået sig sammen med Thiemers Magasin for at markere Verdens Poesidag. De har inviteret Helene Johanne Christensen, Mikas Lang og Linus Carlsen til at læse op fra deres nyeste udgivelser.

Oplæsningerne finder sted i Poesiens Bus, hvorfra de livestreames fra kl. 12-16. Undervejs er der signering i boghandlen. Følg med her.

Stemmer i stuen

Stemmer i Stuen inviterer til Verdens Poesidag på Zoom. En times tid med poesi fra danske forfattere. Fra kl. 16.00-17.00. Følg med her.

Oplæserne er:
– Linda Karen Prahl J.
– Poul Lynggaard Damgaard
– Charlot Roslev
– Anne Rye Andersson
– Lea Pedersen
– Jonas Reppel

Foto: Mariana Gil

Spoken word med Peter Dyreborg

I anledning af Verdens Poesidag optræder Peter Dyreborg for Sydslesvigsk Forening og Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger. Et eksklusivt live-show direkte på YouTube, hvor han vil optræde med et udvalg af sine bedste digte og tekster + en smule komik. Fra kl. 19.30-20.15. Følg med her.

Gyldendal elsker lyrik

Gyldendal bringer poesien hjem i stuerne med en 3 timers live-stream dedikeret til digtene. Værterne Claus Høxbroe og Asta Kongsted har inviteret til et potpourri af lyrik, brandtaler, oplæsning, talks og musik med bl.a. Jørgen Leth, Morten Søndergaard og Lydmor. Fra kl. 14.00-17.00. Følg med her.

Poesi på Mikrofest

Mikroforlagene udgiver rigtig mange digtsamlinger. I Danmark er under 1 ud af 10 udgivelser lyrik, men på Mikrofest er det faktisk dobbelt så mange, nemlig 2 ud af 10. Som Danmarks Statistik skriver i deres seneste undersøgelse, Kultur 2019: “I 2018 blev der udgivet 6.800 kommercielle, skønlitterære bøger. Ni ud af ti af udgivelserne var enten romaner eller noveller, mens resten var digte, humor eller skuespil.”

For den, der elsker dansk poesi, er mikroforlagene uundgåelige. Vi har lavet et håndplukket udvalg af nogle af de nyeste og bedste digtsamlinger, og du kan se alle de 147 digtsamlinger her.

Om Verdens Poesidag

Verdens Poesidag – eller World Poetry Day – blev stiftet i 1999 af Unesco. Med dagen ønsker Unesco at støtte og hylde sproglig mangfoldighed, at give en stærkere stemme til de mange truede sprog i verden og at skabe opmærksomhed om læsning, undervisning, skrivning og publicering af poesi over hele verden.