Udgivet

3. bog i Læsefest: Verdenshjertet

Verdenshjertet, Læsefest

3. bog i Læsefest: Verdenshjertet

Årets tredje bog i Læsefest er Viggo Bjerrings hæsblæsende debutroman Verdenshjertet. – “Intelligent, mystificerende, politisk og fuld af gak og gøgl”, som Klaus Rothstein skrev i Weekendavisen.

En samtids- og fremtidsroman

Verdenshjertet er en samtids- og fremtidsroman om et velfærdssamfund i opløsning. De arbejdsløse er blevet De Unyttige, økokapitalismen har vundet frem, og algoritmer har overtaget meget af arbejdet.

Alene i denne verden står Mads. Han er freelancer hos onlineportalen Easyjobs, hvor han korrekturlæser koreanske sæbereklamer, redigerer pressemeddelelser og har andre småjobs for at få til dagen og vejen.

Endelig får han en stor opgave: at ghostwrite thrilleren Sort og hvid. Den bliver en bestseller, men da toeren skal skrives, begynder verden at smuldre omkring ham, bogstaveligt talt.

Verdenshjertet er en kuldslået roman om kunstig intelligens, kærlighed og kapitalisme. En filosofisk og humoristisk fortælling om at finde en mening med livet i en ensom tid.

Viggo Bjerring (f. 1981) er uddannet i Idéhistorie, og han debuterede i 2016 med novellerne Balancekatten. Samme år udkom han med kortromanen QWERTY, som blev nomineret til Danske Skønlitterære Forfatteres pris, Den Svære Toer. 

Verdenshjertet er hans første roman og er udgivet af forlaget Ekbátana.

Tilmelding til Læsefest

Tilmeld dig her senest d. 30. april 2022 for at modtage bogen.

Vi fejrer den sammen til LÆSEFEST i LiteraturHaus fredag d. 10. juni 2022, hvor Viggo Bjerring bl.a. læser op og snakker om bogen.