Udgivet

Mød LÆSEFEST-redaktionen

Læsefest-redaktion

Mød LÆSEFEST-redaktionen

Hvilke bøger skal med til læsefesten? Det spørgsmål har vist sig meget svært at besvare. Heldigvis har vi sammensat en redaktion af totalt seje og inspirerende bogfolk til at løse opgaven. Redaktionen står for at udvælge årets bøger til LÆSEFEST og for at skrive indlæg i vores online-forum på Facebook, hvor vi skriver sammen om bøgerne.

Redaktionen består af Lea Fløe Christensen, Jon Auring Grimm, Ditte Marie Nesdam og derudover Thorkil Jacobsen og Erik Sølvsteen fra LiteraturHaus og Lars Emil Foder og Christel Sunesen fra Mikrofest. Redaktionens arbejde er støttet af Autorkontoen, tak!

PS. Du kan tilmelde dig LÆSEFEST her.

Læsefest-redaktion

Lea Fløe Christensen

Lea er litteraturformidler. Hun er besat af at finde rette bog til rette læser og læser selv ganske mange slags bøger alt efter læsehumør.

Hun er cand.mag. i moderne kultur og BA i litteraturvidenskab – og så har hun en forkærlighed for trætoppe spejlet i skovsøer, alt med ost og mennesker der mødes om bøger og øl. 

Lea Fløe Christensen

Jon Auring Grimm

Når man elsker bøger synes man altid, at man læser for få. Bunkerne af endnu ulæste bøger vokser mig om ørerne. Men gode bøger er som en uafsluttet samtale på tværs af tid, rum, køn, etnicitet, overbevisning og alverdens andre forskelligheder, og hvis man endnu har et mellemværende med verden, så må samtalen holdes åben og nye bøger føjes til samlingen. Read ’em and weep.

Jeg er uddannet filosof med hang til litteratur, teater, musik, film og kunst i al almindelighed og jeg læser en pæn sjat bøger, heraf en del filosofi. Dog orker jeg ikke at læse bøger der ikke griber mig, men jeg er pisse ligeglad med hvad der er god smag.

Just nu anno 2022 er jeg påbegyndt en ph.d. om ”generel økologi”, en eksistentiel reorientering i skyggen af klimakatastrofen og litteraturens potentiale i den henseende. Det glæder jeg mig overordentligt til at fordybe mig i de næste tre år. Som en del af forskningsforløbet kommer jeg også til at lave offentlige litterære laboratorier, formidling og åbne arrangementer, som har sit primære sæde på Albertslund bibliotek.

Jon Auring Grimm

Ditte Marie Nesdam-Madsen

Jeg er litterat med speciale i arabisk litteratur og bærer af et palindrom-navn (ja, det er mit rigtige navn).

Elsker smalle (korte) bøger, fransk litteratur og fest! Arbejder med funky litteraturformidling, arabisk litteratur, boganmeldelser og oversættelse hér og der.

PPS. Du kan tilmelde dig LÆSEFEST her.