Udgivet

1. bog: Lysets jord

Lysets jord

1. bog i Læsefest: Lysets jord

Årets første bog i LÆSEFEST er Rolf Sparre Johanssons sitrende digtsamling Lysets jord, som er ”fyldt med både humor og afgrunde”, som der står i Weekendavisens flotte anmeldelse. Se bare de her linjer:

man kan ikke dø, hvis man ikke er i live

de hårde mennesker der overlevede i vinteren, lad
os plante dem i lysets jord

Bogen er udkommet på det nye kvalitetsforlag Harpyie, og det smukke omslag er designet af Sally Rud.

Tilmeld dig her senest d. 31. januar 2022 for at modtage bogen.

Vi fejrer den sammen til den første LÆSEFEST i LiteraturHaus fredag d. 4. marts 2022, hvor Rolf bl.a. kommer og læser op og meget, meget andet.

Lysets jord – dage så langstrakte som motorveje

Lysets jord er en bog om at bevæge sig: gennem året, der går, og tiden, der nærmest står stille. I kædesting danner bogens sætninger en vaklende, alvorlig og sommetider lykkelig passage gennem dage så langstrakte som motorveje, pizza i parken, arbejdsløshed, angst og håb.

Rolf Sparre Johanssons fjerde bog er en sitrende række digte, som med humor og klarsyn står som en række enestående billeder på, hvordan det er at være uden for samfundets fællesskab og i stedet søge forbindelser til naturen. 

Rolf Sparre Johansen (f. 1985) debuterede i 2015 med den anmelderroste digtsamling Søvn og har efterfølgende udgivet digtsamlingerne Begravelse (2016) og Piedestal (2018). I 2010 stiftede han det aktivistiske forlag OVBIDAT (Organiseret vold begået imod den almindelige tale), som bl.a. har udgivet Cecilie Lind, Glenn Christian og Gry Stokkendahl Dalgas.

Rolf Sparre Johansson