Udgivet

Læsefest #13: Blå koral: tys tys dollar

Læsefest #13: Blå koral: tys tys dollar

Den udvalgte bog i januar-februar er den nye, stærke, anmelderroste Blå koral: tys tys dollar af digter og dramatiker Peter-Clement Woetmann. Den er udgivet af forlaget Arena, som har eksisteret lige siden 1953, og som i den grad har udgivet masser af litteraturhistorie.

Anmelderne er ekstremt begejstrede, og det er vi også. I Information skrev Tue Andersen Nexø bl.a., at det er det bedste, han har læst på dansk i 2023. Wow!

Tilmeld dig senest d. 31. januar for at modtage bogen.

Læsefest #13: Blå koral: tys tys dollar

Noget af det mest indtrængende, simpelthen, og også bedste jeg har læst på dansk i år – Information

Woetmanns poesi … viser sig fra sin stærkeste side – LitteraturNu

Peter-Clement Woetmann er digter og dramatiker og nogle gange begge dele. Hans nye bog fra oktober med den inciterende titel består af tekster fra en forestilling, der blev opført på teater Får 302 sidste år. 

Bogen står totalt i sin egen ret og rummer digte og sange, ofte fra et gådefuldt jeg, som ikke helt kan placeres. Det er et ømt, poetisk og absurd drama om tidens kriser, eksistentiel angst og mulige nye forbindelser med naturen og omverden. 

I bogen udfolder Woetmann en monolog fra bunden af havet, et beckettsk skænderi mellem mor og datter, der venter på vaskemaskinereparatøren, som aldrig dukker op, og en række sange om nye former for hengivelse

Peter-Clement Woetmann (f. 1985) er uddannet fra Forfatterskolen og har skrevet flere digtsamlinger og teaterstykker, heriblandt Heldigvis er skoven blevet væk (2005), Bag bakkerne, kysten (2017) og Til mine brødre (2019).

Han har i 2015 modtaget Morten Nielsens Mindelegat for sit litterære virke og i 2019 Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Han er derudover medstifter af forlaget Kronstork.

Om forlaget Arena

Nødvendig litteratur, siden 1953

Igennem 1960’erne, 70’erne og 80’erne fremstod Arena som Danmarks førende forlag for dansk og udenlandsk skønlitteratur. Mange af tidens bedste danske forfattere udkom som en selvfølgelighed på Arena, bl.a. Jens Smærup Sørensen, Cecil Bødker, Dan Turèll, Peter Laugesen og Henrik Bjelke, og Arena introducerede bl.a. Samuel Beckett for et dansk publikum. 

Arena er et non-profit forlag, der ikke varetager andre interesser end litteraturens egne; kodeordene for alle udgivelser på Arena er alene kvalitet og nødvendighed.

Arena udgiver danske og udenlandske digtsamlinger, romaner, novellesamlinger, kortprosasamlinger, essaystik og antologier.

Arena introducerer hovedværker fra verdenslitteraturen, der endnu ikke findes i dansk oversættelse.

Arena præsenterer oversat samtidspoesi, der tilfører et indblik i poesien lige nu.

Arena er ikke kun et forlag, men også et litterært fælleskab, hvor lige dele litteratur og verden, forfattere og læsere, er velkomne.

Forlaget Arena blev stiftet i 1953, og her kan du læse om hele deres fascinerende historie fra Fredensborg over Viborg til Vesterbro. 

Find alle Arenas bøger her

Bliv medlem af Læsefest

For 79 kr. om måneden får du 6 udvalgte bøger om året, gratis og med fri fragt, altid 20 % rabat på alle bøger på Mikrofest plus ad hoc-gaver! Du kan også være med i vores online gruppe, hvor vi skriver om bøgerne. Tilmeld dig senest 31. januar for at få Peter-Clement Woetmanns Blå koral, tys tys dollar.

LÆSEFEST er en fest, og du er inviteret! Tilmeld dig Læsefest her.