Screaming Books

Om

Screaming Books er et litterært forlag, der startede i 2016 med udgivelsen af Rasmus Hastrups debut – novellesamlingen Liv. Siden har vi udgivet de næste 2 novellesamlinger af Rasmus Hastrup – De ting der sker og Væk – som begge har fået rigtig fine anmeldelser. Indimellem disse tre perler udsendte forlaget Eksil – nye arabiske stemmer, som er en antologi bestående af 10 mandlige og 10 kvindelige bidragsydere, der har sat ord på livet i eksil. Nu spredes vingerne mere, og en del værker er på vej i de kommende år.

Til august 2021 udsendes forlagets første oversatte udgivelse; den prisvindende engelske forfatter Daisy Johnsons uhyggelige roman Søstre lander fredag den 13. august. Derudover forventes 2 debutværker ude til primo 2022 – nemlig kunstner og digter Dorte Naomis digtsamling Sorg og den pensionerede professor Mogens Trolle Larsens skønlitterære debut En blodig assyriologisk røverroman.

Som forlag satser vi på tekster, der kan og vil noget andet og mere end de fleste andre. Sproglig opfindsomhed, ekvilibrisme og sikkerhed, fængslende historier, overraskende perspektiver, fascinerende personer. Indtil nu er vi lykkedes med det og håber at fortsætte ad samme sti.

Screaming Books drives af de 2 barndomsvenner Anders Hastrup og Jesper Frydenlund og har derfor base to steder i Danmark – nemlig i København og Nordjylland. Til trods for vidt forskellige uddannelses- og karriereveje (hhv. arabisk professorat og agentvirksomhed i musikbranchen) så har bindeleddet altid været udfordrende og opfindsom skønlitteratur.

www.screamingbooks.dk