Udgivet

April: Nye bøger

Indrømmelser

April: Nye bøger

Forårssolen danser, bøgerne danser derudad, fx for første gang på dansk gudmoren til Bridget Jones og Nynne: En provinsfrues dagbog fra 1930. En anmelderrost ungdomsroman og meget mere, se alle de nye bøger i april fra de små kvalitetsforlag her:

28.04: Tina Frank: Indrømmelser. Kronstork. Hvordan lader det sig gøre at stræbe efter luksus, som man ved er globalt ødelæggende og for andre helt uopnåelig? En bevidsthed om klodens tilstand er begyndt at spolere nydelsen på spa-ferien, spolere kærligheden til at køre bil, spolere et ubekymret forbrugsliv. Tina Frank udkommer med en samling af indrømmelser.

14.04: E.M. Delafield: En provinsfrues dagbog. Ti Vilde Heste. ​En provinsfrues dagbog af E.M. Delafield (1890-1943) udkom i 1930 og er nu for første gang oversat til dansk. Hendes dagbogsnotater om livet med karriere, mand og børn er morsomme, selvudleverende, ironiske og ak! – kun alt for genkendelige. 

14.04: Marit Kaldhol: Zweet. Ungdomsbog. Vild Maskine. Hele skolen skal evakueres på grund af et livsfarligt gasudslip. Lill Miriam, Susan og Ruben oplever den dramatiske situation på hver deres måde. Ovs. fra norsk af Kamilla Jørgensen.

12.04: Anna Maria Ortese: Havet når ikke Napoli. ​Palomar. Anna Maria Orteses bog fra og om Napoli udkom første gang i 1953 og er siden blevet en klassiker i italiensk litteratur. Nu er den for første gang oversat til dansk. Bogen udkommer den 12. april med efterord af lektor Pia Schwarz Lausten. 

11.04: Rune Christiansen: Affæren med den tabte tids luner. Etcetera. ​Et par måneder efter morens død rejser Norma ud til sin far, Torsten, som har bosat sig i et ombygget sommerhus på en ø. Torsten og moren blev skilt, da Norma var i tyverne. Nu er Norma selv i gang med at blive skilt; datteren har hun efterladt hos faren i byen denne uge i juni. Oversat fra norsk af Christel Pedersen.

03.04: Catriona Ward: Sundial. Screaming Books. ​Gribende roman om de hemmeligheder, vi begraver for dem, vi elsker allermest. Det er en psykologisk thriller fortalt af to upålidelige fortællere med så mange plottwists, at du sidder på det yderste af stolen og venter på at mysteriet bliver opklaret. Oversat fra engelsk af Rasmus Hastrup.