Udgivet

April: Nye bøger

April: Nye bøger

Det er ikke nogen aprilsnar, at det flyder med gode og mangfoldige udgivelser i denne måned, hvor kirsebærtræerne springer ud. Der er stærke autofiktive tekster, montageromaner, eventyr, et essay om lyden af magiske kræfter og meget andet. Lad dig friste her:

14.04: Algernon Blackwood: Manden, træerne elskede. Roman. Forlaget Ti Vilde Heste. Træerne elsker David. Men det gør hans kone også… “Hun ville forstå denne frygtelige gåde bedre. Og det kom hun også til, men ikke, sådan som hun havde forestillet sig eller forventet det.” Oversat fra engelsk af Jens Pedersen.

09.04: Ray Raghunath Cappo: Fra punk til munk. Biografi. Screaming Books. Ray Cappo var en hardcore/punksanger og straight edge pioner, der boede på Lower East Side i New York City i 1980’erne, hvor hans band Youth of Today spillede for fyldte huse og tusindvis af fans. Men til trods for at Ray udgav adskillige plader og turnerede over hele USA, var han ikke tilfreds. Berømmelsen og succesen havde ikke bragt den lykke med sig, han havde håbet på. Det havde kun efterladt ham med følelse af tomhed. Oversat fra engelsk af Jesper Frydenlund.

04.04: Anna Hechmann Knudsen: Jeg vil gerne have at angsten bor et sted i haven, et sted i æblekrattet måske. Roman. Rebel With a Cause. En autofiktiv fortælling om ikke at passe ind i samfundets prædefinerede kasser, men alligevel med et stærkt ønske om at finde sin plads. Om hvordan verden omkring en kan skrumpe ind til lejligheden, altanen, bøgerne, kroppen, katten, kæresten.

04.04: Diverse: nittenhundredetrediverne. Poesi i udvalg af Asger Schnack. Gladiator. nittenhundredetrediverne præsenterer en vigtig side af dansk poesi i 1930’erne, nemlig den ekspressionistiske, surrealistiske strømning, der ikke mindst samlede sig omkring tidsskriftet linien, men som allerede havde markeret sig, inden dette tidsskrift blev grundlagt. 

03.04: Signe Dagmar Herlevsen: Inge. Tegneserie. Æther. Inge er en sjov og rørende fortælling om svære venskaber og altings forgængelighed i livets store cyklus. Bogen er trykt med risograf, en japansk opfindelse der benytter sojabaseret blæk.

01.04.2024: Spring. Tidsskrift. Forlaget Spring. Forlaget Spring har siden 1992 udgivet det videnskabelige tidsskrift SPRING.