Udgivet

April: Nye bøger

Oberstinden og radiomanden

Der vælter frem med gode bøger fra mikroforlagene, og i april måned kommer der fx en græsk roman om køers fordøjelse, en ny baglommeserie, miniature-digte og -tegninger, eventyr, en artist book i serigrafi, en graphic novel om diktaturstaten A, som er det eneste tilladte bogstav, en børnebog om en slimfjord osv.

Vi begynder måneden med hele 3 bøger, der udkommer d. 1. april: Allan Lillelunds noveller Nedslag, udgivet på Silkefyret, den græske roman Den gæstfrie kardinal, også på Silkefyret, og Britisk museum af Jørn H. Sværen, udgivet af Virkelig.

Så er der kommet en ny roman fra Bo Reinholdt, kunstnerromanen Tancke, hvor Court Tancke i midten af 1600-tallet rejser rundt i Europa for at købe kunst og rariteter til den danske konge. 

Fra Spring kommer den litterære fagbog Hotelromaner af Martin Zerlang, hvor der bl.a. er udlægninger af en række hotelromaner og indsigt i historien om virkelighedens hoteller.

Cult Pump udgiver Peter Larsens artist book, MARACAS, MARACAS – en samling nøje udvalgte raderinger, litografier, linoleumssnit og træsnit fra perioden 2011 til 2020, trykt i serigraf.

Escho udgiver et udvalg af Astrid Ehrencron-Kiddes eventyr i bogen Nattens gave.

Harpyie udgiver debutromanen I det hvileløse af Sidsel Ana Welden – en hyldest til barndommen, til det tidlige ungdomsliv og til selv de mindste sansninger. En anden debutroman udkommer på Vild Maskine, nemlig Søkvinden af Signe Kierkegaard Cain – en debutroman om valget mellem at flytte ud på en villavej eller ned på bunden af havet.

Torgard udgiver den tjekkiske tegner Pavel Čechs graphic novel A, som foregår i den fiktive dikturstat A, hvor alt er gråt og ensformigt, og A er det eneste tilladte bogstav. 

På Asger Schnacks forlag udkommer 70 digte af Marianne Larsen – et udvalg fra hendes mange digtsamlinger i anledning af hendes 50-års-jubilæum. Her kommer også 2. udgave af Pia Juuls anmelderroste roman, Mordet på Halland, og Lilian Munk Rösings erindringsessay Kaplevej 97.

Ekbátana udgiver bogen Miniaturer med digte af Carsten René Nielsen og tegninger af Mette Norrie. Digtene og tegningerne er skabt som et fælles projekt og beskæftiger sig motivisk med detaljer og formindskelser.

Baggaardsbaroner lancerer en ny serie, Baglommebøger, med 3 bøger: Hotellet, Aprosalypse og Det tørstige land.

På Laboratoriet for Æstetik & Økologi udgiver 2 vægtige, små bøger: Vejenes Retning af Ursula K. Le Guin – en spekulativ novelle fortalt fra et egetræs perspektiv og – Francoise Verges’ essay Det kapitalocæne, affald, race & køn.

Forlaget Spring udgiver Hans Kragh-Jacobsens rørende og spændingsfyldte roman Oberstinden og Radiomanden om et helt udsædvanligt venskab.

På store bededag udkommer børnebogen Slimfjorden på Vild Maskine – en magisk billedroman af debuterende forfatter Sarah Lang Andersen og illustrator Kathrina Skarðsá, som har lavet det dragende billedunivers.