Udgivet

August: Nye bøger

Haugtussa

August: Nye bøger

Glæd dig til en masse gode, nye bøger fra de små forlag – både til børn og til voksne, klassiske digtsamlinger og store romaner. Se alle de nye bøger her.

26.08: Arne Garborg: Haugtussa. Digte. Hoff & Poulsen. Den norske forfatter Arne Garborgs (1851-1924) vældige digtcyklus regnes for et af norsk lyriks hovedværker og er for en dels vedkommende sat i musik af Edvard Grieg. 

25.08: Kristian Byskov & Margarita del Carmen: Byen i sandkassen. Faglitteratur. Really Simple Syndication. Forfatterne dokumenterer deres feltarbejde på Københavns bemandede legepladser og bruger dette som afsæt til at se på hvordan medarbejdernes pædagogiske tilgange kan fungere som en model for bedre og mere meningsfuld inklusion af byens borgere – og ikke mindst byens børn – i udviklingen af byrummet de selv bor i. 

25.08: Heidi Hart: Climate Thanatology. Faglitteratur. Really Simple Syndication. På baggrund af sin mangeårige erfaring med ‘music thanatology’, dvs. praksissen at føre mennesker ind i døden ledsaget af musik, fortæller Heidi Hart om hendes samarbejder med kunstnere i USA, Norge og Danmark om at ledsage hinanden og naturen gennem den omfattende ødelæggelse og død som klimaforandringer forårsager.

25.08: Julie Sass: IMAGE: temporary constellation. Faglitteratur. Really Simple Syndication. Gennem nyskrevne tekster af forskellige forfattere – herunder kunstnere, kuratorer og andre fagfæller – undersøges udvalgte eksempler af Julies Sass’ malerier fra usædvanlige perspektiver.

25.08: Christian Lollike: Underværket. Drama. Kronstork. Forlaget har samlet en række af Christian Lollikes dramatiske tekster fra perioden 2004-2018. De tegner et billede af et Danmark efter 11. september. Med indvandrerdebatter, klimaangst, jagten på det gode liv, krig, terror, revolution.

22.08: Martin Glaz Serup; Lars Vegas Nielsen: Sebastians monster. Børnebog. Vild Maskine. Vinder af Kulturministeriets Illustratorpris 2008, udkommer nu i en ny udgave. Sebastians far og mor tror, at Sebastian er frygteligt bange for det monster, der måske gemmer sig i skabet. Men faktisk synes han bare, det er så KEDELIGT at skulle i seng. 

22.08: Kirsten Hammann og Dina Gellert: Chokoladeeskapade. Børnebog. Vild Maskine. Nyklassikeren ‘Chokoladeeskapade’ af Kirsten Hammann og Dina Gellert udkommer nu endelig i ny udgave efter i årevis at have været udsolgt. 

18.08: Maria Stepanova: Til minde om erindringen. Roman. Palomar. Et familieportræt med fokus på konstruktionen af erindringen selv. Modtog i 2018 Ruslands Bolsjaja Kniga-pris og været nomineret til adskillige internationale priser heriblandt senest i 2021 været shortlistet til den Internationale Bookerpris.Til minde om erindringen er solgt til udgivelse til 27 lande.

08.08: Eli Hovdenak: Det var ikke en busk. Børnebog. Vild Maskine. To venner stiger af toget og går ind i den mørke skov. De hører mystiske lyde overalt. Hvad kan det være? Humoristisk og original billedbog af Eli Hovdenak, som i 2019 var nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris for ‘Det var ikke en busk’. 

04.08: Karin Boye: Skyer. Digte. Palomar. For nøjagtigt hundrede år siden i år, i 1922, udkom Karin Boyes debutdigtsamling, Skyer (Moln). Og hun betragtes i dag som en af de allerstørste svensksprogede digtere på linje med en Edith Södergran, som vi via adskillige danske oversættelser kender bedre her i landet.