Udgivet

Februar: Nye bøger på Mikrofest

Klodens fald

Februar: Nye bøger på Mikrofest

En kold og nedlukket februar kræver masser af bøger – og heldigvis er der mange virkelig spændende på vej fra de små kvalitetsforlag.

Rebel With a Cause udgiver sydafrikanske Olumide Popoolas usædvanlige debutroman, Når vi taler om ingenting. En roman om køn, venskab og livet som ungt menneske i en kompleks verden.

Mirian Due udkommer med digtsamlingen Vågent på Kronstork. Bogen skriver sig ind i to af dansk litteraturs højaktuelle temaer: moderskab og natur.

Og så er der Arenas udgivelse af Gertrude Stein og Alice B. Toklas’ elskovsnoter, Kun koncentreret om min kones ko. Oversat af Kristina Nya Glaffey & Maja Lee Langvad.

Forlæns udgiver to prisvindende børnefagbøger, Højlydt, stille, hviskende og Jeg ser det. De har begge modtaget en af de fineste europæiske priser for børnelitteratur, en Bologna Ragazzi Award, i kategorien Non Fiction.

Spring udgiver fagbogen Kampen om idrættens kulturpolitik af Claus Bøje, som efterlyser viljen til at formulere kulturpolitiske krav til idrættens udvikling. De udgiver også Erik Svendsens monumentale værk De intellektuelle, som er det første større værk på dansk om de stemmer, der er helt afgørende for den demokratiske debat.

En anden fagbog er den smukke og vigtige Klodens fald af Mikkel Krause Frantzen (Laboratoriet for Æstetik & Økologi). En bog om den igangværende klimakrise, om en stadigt mere syg og forurenet planet, om ophuggede containerskibe i Bangladesh, plastikøer i Stillehavet, permafrostkratere i Sibirien.

Rigtig god læselyst.