Udgivet

Februar: Nye bøger

Frank-mig-her

Februar: Nye bøger

Vintertid er bogtid er læsetid. Se alle de nyeste bøger fra mikroforlagene her, fx. den poetiske Havfruehjerte af den anmelderroste norske forfatter Ingvild Lothe.

28.02: Line-Maria Lång; Karen Vad Bruun; Cato Thau-JensenFrank mig her. Børnebog. Vild Maskine. Det er ikke nemt at gøre plads til en ny i familien. Især ikke til fars nye kæreste, der hedder Frank, og som fylder alt for meget. Bogen blev nummer to i Grundtvigsk Forums børnelitteraturkonkurrence for nyskrevet LGBT-litteratur i 2019.

24.02: Kirsten Marie Juel Jensen: Skal I ikke snart have nogen børn? Sort Kat. En følelsesmæssig rutsjebanetur og en krop, der kæmper for at følge med til det hele. Sådan beskriver Kirsten Marie Juel Jensen det at prøve at få børn og være i et langt fertilitetsbehandlingsforløb.

24.02: John Polidori. Vampyren. Roman. Escho. En gotisk fortælling, der oprindeligt udkom i 1819, og anses som den første reelle vampyrfortælling i vestlig litteratur. Ovs. af Hans Peter Madsen.

18.02: Marianne Barlyng, red.: Solen er ligeglad. Fagbog. Forlaget Spring. Stiller skarpt på klimalitteratur specifikt og spørger samtidig til kunstens potentielle rolle i forhold til den tid vi lever i, idet forholdet mellem kunst, litteratur og politik debatteres på et mere principielt niveau.

15.02: Marlen Spanger & Martine Münster Spanger-Ries: Hvor kommer du rigtigt fra? Børnebog. Rebel With a Cause. En børnebog om racisme i børnehøjde – fra barnets perspektiv. Forfatterne er mor og datter, som sammen har skrevet denne bog baseret på deres egne oplevelser på tværs af to generationer.

11.02: Osip Mandelstam. Kun min fælle kan slå mig ihjel. Digte. OVO press. Osip Mandelstam fødtes i 1891 i Det Russiske Kejserrige og døde i 1938 i en sovjetisk fangelejr i det østlige Sibirien. Dette liv danner rammen om en digtning, der først er sky og vemodig, for i de sidste år at blive tragisk og irrationel. 

11.02: Louise Juhl Dalsgaard: Ting jeg tænker på. Romancollage. Ekbátana. En poetisk, reflekteret romancollage, som gennem nedslag følger en kvindes opvækst i Danmark fra 1970’erne og frem til i dag.

11.02: Horacio Quiroga: Fortællinger fra regnskoven. Sort Kat. en samling dyrefabler fra den argentiske regnskov, og de blev oprindelig skrevet til Quirogas egne børn, for at de kunne lære at begå sig i den regnskov, de boede. Fortællingerne udkom første gang i Argentina i 1918 og er i dag en klassiker i de latinamerikanske lande. 

10.02: Lars Handesten, Jon Helt Haarder og Camilla Schwartz: Læsninger på tværs. Fagbog. Spring. Læsninger på tværs er skrevet med afsæt i skribenternes stærke og forskelligartede interesser for dansk litteratur. De har sammen ønsket at lave en bog, hvor litterære tekster fra før og nu sættes i dialog med hinanden.

O7.02: Sofie Boysen. Lærerne mod eleverne. Børnebog. Vild Maskine. Drengen Vitus hader skolen. Der er for få frikvarterer, for mange timer – og alt for mange strenge lærere. Sammen med Julia og Benjamin vil han finde en måde at slippe for skolen – for altid!

04.02: Ingvild Lothe. Havfruehjerte. Digte. Vild Maskine. En øm, skarp og humoristisk digtsamling om kærlighed, vold og sorg i en virkelighed der fremstår skæv og skræmmende.