Udgivet

Januar: Nye bøger

Januar: Nye bøger

Det nye år er allerede godt i gang, og det ser ud til, at 2024 bliver et lige så godt og spændende bogår som 2023. Der er i hvert fald masser af godter i vente fra mikroforlagene. Se bare her, hvad januar har at byde på:

26.01: LEF: Kun for idioter #4-6½. Musik, lyrik og kunst. Ekbátana & Emailing While Intoxicated Records. Kun for idioter er et musikalbum med 12 sange af sangskriver og forfatter Lars Emil Foder (LEF), udgivet som en serie poser med blandet kunst: sange, digte, tegninger. I Kun for idioter 4-6½ får du 3 sange med en bog til hver, illustreret af billedkunstner Mette Norrie, samt bonus-digtsamlingen Gratis luft i åbningstiden – 20 digte og en sang.

26.01. Ingrid Nymo: Den røde hane. Roman. Kronstork. Den Røde Hane er en mørk velfærds-thriller, der udspiller sig på fjerntliggende gårde, i parcelhuse, varme stuer og velduftende køkkener, på et harmonikamuseum og på landevejene i det vindblæste Thy. Det er en fortælling om besværlige familier og deres hemmeligheder, om svigt, kunst, begær og drømmen om den ultimative forbundethed.

20.01: Leonora van Deurs: BOTAI – Skyggespor. Roman. Vild Maskine. I BOTAI følger vi tre unge, som hver især er på en rejse. En rejse, som vil ændre deres skæbne. Lyez og Jalqi er vokset op i Botai på den eurasiske steppe, hvor de lever i pagt med naturen og hestene. Men en mørk skygge truer. En forbandelse, også kaldet minwri, spreder sygdom og død. 

19.01: Rikke Oberlin Flarup: Undskyld jeg kommer for sent. Roman. Ekbátana. Romanen handler om at komme for sent helt konkret, men især om at føle, at man kommer for sent til livet. Hovedpersonen Ea er i midt trediverne, single, freelancer og i tvivl om det meste. Hun kæmper for at finde sin plads i livet, både i forhold til kærester, venner, børn, arbejde og sin spirende spiritualitet.

12.01. Ida Routhe: Højtryk. Roman. Kronstork. Højtryk er en fortælling om himlen over Husum, guldet under jorden og derimellem; en ung kvinde, der kæmper med at falde til ro og finde en retning i sit liv. En satirisk kortroman om sorg, drift, rodløshed, mørke og om at have svært ved at give slip og komme videre. 

09.01. Tommi Musturi: Future. Graphic novel. Baggaardsbaroner. Tommi Musturis ”Future” er et multivers af historier, der udspiller sig i forskellige tidslinjer i menneskets historie. Fortid, nutid og fremtid: Imaginære fremtidige verdener, aktuelle begivenheder i vores samfund og historiske referencer. 

05.01: Elizabeth von Arnim: En sommer alene. Roman. Ti Vilde Heste. Livet på godset i Pommern går sin gang, og efterhånden er Elizabeth ved at have fået taget på det – selvom tyskerne stadig er et mystisk og til tider uforståeligt folkefærd for den engelske dame.