Udgivet

Juni: Nye bøger

Juni: Nye bøger

Sommeren er over os, men der kommer stadig flere gode sommerbøger fra de små forlag. Der er derudover sommertilbud, så alle bøger – også de nye – kan du få med 20 % rabat t.o.m. 30. juni. Se alle de nye bøger her.

27.06. Zykiya Aimi mfl: Tag stemmen tilbage. Antologi. Silkefyret. Vold gør os tavse. Når vi bryder tavsheden, tager vi vores handlekraft tilbage. Først i erkendelsen af vores egen sandhed, får vi muligheden for at bevæge os i den rigtige retning. Med rystende stemmer og brændende kinder – sådan startede Tag stemmen tilbage en eftermiddag i marts 2022.

23.06. Olivier Tallec: Min bedste bedsteven. Børnebog. Vild Maskine. “Min bedste bedsteven” er en veloplagt og morsom billedbog om et egern, der gerne vil have én bedste ven, men ikke flere! Men hvem er så egentlig ens bedsteven, er det mon Pok eller Momo? 

23.06. Olivier Tallec: Kongen der ønskede sig ingenting. Børnebog. Vild Maskine. Olivier Tallec har endnu engang skrevet en morsom og tankevækkende billedbog, denne gang om en konges søgen efter ‘ingenting’, for hvad er ingenting, hvor kan det gemme sig henne, og hvor meget fylder det?  For de 4-5 årige og op til de 11-årige ca.

15.06. Chi Ta-wei: Membraner. Roman. Korridor. Chi Ta-wei fremskriver på en gang et sci-fi dystopisk samfund med dataindsamling, overvågningsteknologi og ødelæggende klimaforandringer, og en queerfuturisme, der undergraver heteronormen og drømmer transkroppe og fersken-fødsler frem med en særlig økokritisk sensibilitet. Ovs. fra taiwanesisk af Astrid Møller-Olsen.

13.06: EN SÆL SOM VEN. Børnebog. Vild Maskine. Skrevet af Sarah Lang Andersen og gennemillustreret i farver af Kathrina Skarðsá. Deres første fælles bog, ‘Slimfjorden’, vandt BLIXENPRISEN 2022 i kategorien Årets Børnebog.

08.06. Monika Helfer: Far. Roman. Palomar. ‘Far’ er en erindringsroman hvor fortælleren tegner et kærligt portræt af sin far, en krigsinvalid fra 2. verdenskrig, og livet som det former sig i årene efter 2. verdenskrig. Det er også en roman om at vokse op under hårde økonomiske forhold og om stærke familiebånd.

08.06. Annelise Nielsen: Indhentet. Eventyr. Escho. Hver morgen tegner Muriel sit ansigt op, hver aften lægger hun det fra sig. Hun er via statslige instanser blevet informeret om, at fravær af ophav kan være et vilkår, man må forlige sig med.

07.06. Anonym: Ise-fortællingerne. Klassiker. Hoff & Poulsen. Ise-fortællingerne stammer fra 900-tallet e.Kr. og er et af de allervigtigste værker i klassisk japansk litteratur. Værket, hvis forfatter eller forfattere ikke kendes, består af en række korte, løst forbundne fortællinger, der hver rummer et eller flere digte. Digtene er skrevet i den ældgamle waka-form og handler om blandt andet kærlighed, venskab og naturglæde. Det er dem – digtene – der er det centrale i værket.

07.06. Niall Williams: Historien om regn. Roman. Silkefyret. Ruth Swain lever en isoleret tilværelse som sengeliggende og syg på et loftskammer, og netop her nedfælder hun familiens historie, som starter med laksen, og sidenhen bliver fyldt med de excentriske personer i County Clare, poesi, tvillinger, Den Umulige Standard og ikke mindst regnen.

02.06: Lars-Emil Woetmann: Gyldne lilje. Digte. Ekbátana. Gyldne lilje er en digtsamling om overgange, om tilblivelse og død, om at være til stede i kroppen og om at savne, det er digte om at være i forbindelse med naturen og om at give slip på sig selv.

01.06: Gabriel Tiedt Lange & Onkel Hawaii: Dark Halo. Graphic novel. Baggaardsbaroner. The ashes of life lies scattered on old earth. A secret expedition, sponsored by the eccentric oligarch ao, is launched into unknown space, embarked on a quest to find the lost spaceship ark-1.