Udgivet

Maj: Nye bøger

Massakre

Maj: Nye bøger

Det vælter frem med nye bøger i maj fra mikroforlagene, og mange af dem udkommer til festivalen Lille Bogdag d. 28.-29. maj Til Lille Bogdag på Johan Borups Højskole kan du møde over 40 små kvalitetsforlag og mere end 50 optrædende på scenen – vi håber, vi ses!

27.05: Liao Yiwu: Massakre. Digt. Korridor. Liao Yiwu [1958] udgav i sommeren 1989 langdigtet Massakre – optaget på kassettebånd, med lyde fra demonstrationerne på Den Himmelske Freds Plads, samplet fra international radio, i baggrunden.

27.05: Elis Monteverde Burrau: 6. juni og solen. Digte. Kronstork. Med “6. juni og solen” vender Burrau tilbage til poesien og det gør han “sikkert med 254 digte” fulde af patos, underspillethed, humor og sprog. 

26.05: Louise Harbo: Den yderste sti. Prosa. Escho. Louise Harbo debuterer med den eksistentialistiske kortprosa-samling Den yderste sti.

20.05: Anja Nielsen: Som Hilde danser. Debutroman. Arkiv for Detaljer. En lun fortælling om livet, når det slår knuder. I romanen følger vi Hilde, der forsøger at undgå alt det, der er for svært for hende, ved at opfinde sin egen virkelighed. 

17.05: Hanne Richardt Beck: Otto og Louise. Spring. Otto og Louise udspiller sig i Amerika i 1920erne. Fortællingen tager fat i den livsforandrende handling at emigrere til et fremmed land. 

17.05: Ida Frette: Perverst navn. Digte. Asger Schnacks Forlag. Oversat fra norsk af Henriette Sennenvaldt.

15.05: Mircea Cărtărescu: Solenoide. Roman. Palomar & Skjødt. Solenoide er en enestående litterær bedrift skrevet at en af vor tids store europæiske forfattere.  

13.05: Dunk Wognal: Nat over Vandholt. Roman. Baggaardsbaroner. Nat Over Vandholt er et koryfæ, der på én og samme tid agerer som et vindue ind i Knud Langkows krøllede sjæl og som et sært værk, der balancerer på vippen mellem uhygge og humoristisk knaldroman i bedste nyrealistiske 70’er- stil. 

12.05: Monika Helfer. Pakket. Roman. Palomar. Et indlevende familieportræt i tre spor, der tager sit afsæt i en fjeldlandsby i Østrig anno 1914.

10.05: Dina: hud så blød. Digte. Asger Schnacks Forlag. Debut. En bemærkelsesværdig ny stemme i dansk poesi, der forener konkretistisk prægnans med surrealistisk sanselighed.

06.05: DAMQI – en assyrisk roman. Screaming Books. Varselseksperten Damqi bliver fanget i et komplot, der vil få vidtrækkende konsekvenser for hele det assyriske imperiums skæbne. Historien er baseret på virkelige hændelser, der er beskrevet i originale tekster skrevet med kileskrift for godt 2.500 år siden. Ovs. af Mogens Trolle Larsen.

05.05: XinXin Ren Gudbjörnsson: Risalderen. Prosa. Rebel with a Cause. I RISALDEREN vender Xinxin Ren Gudbjörnsson blikket mod de moderne kinesere, og igennem 14 små fortællinger, som kan læses både hver for sig og samlet, introduceres læseren til et mangfoldigt persongalleri fra både land og (stor)by.

04.05: Dorothy Scarborough: Vinden. Roman. Escho. Del af serien Udenlandsk fugl. Romanen er en slags slow-burn-horror med overnaturlige elementer indlejret i en rå, realistisk lidelsesfortælling. 

03.05: Anke Stelling: Højt på strå. Roman. Klara W. En vilter og vred bog om at stå midt i livet og opdage, at ingenting er, som man troede. Og om at prøve at forstå, hvorfor det er nemmere at svigte sine idealer end at realisere dem.