Udgivet

Marts: Nye bøger

Marts: Nye bøger

Årets første forårsmåned er her, selvom det måske ikke helt kan ses endnu, når man kigger ud ad vinduet. Heldigvis er det altid læsevejr, og denne måned byder også på en masse godt læsestof. Bl.a. hele udkommer der hele to titler i forlaget Korridors populære novella-serie. Læs mere om alle herlighederne her:

28.03: Ragnhild Jølsen: Rikka Gan. Roman. Escho. Ragnhild Jølsen var en af de mest egenartede personligheder i Norge i begyndelsen af 1900-tallet. Feminist, provokatør, dyrker af den hedenske gud Pan og ikke mindst en meget talentfuld og radikal forfatter. Hovedværket i forfatterskabet er romanen Rikka Gan (1904). 

22.03: Sheena Patel: JEG ER FAN. Roman. Screaming Books. Sheena Patel udforsker racerelationer, tvangstanker, forførelse og misbrugsdynamikker med sort humor i et direkte og legende sprog. 

08.03: Tina Frank: Jeg er hende. Fortælling. Rebel With a Cause. I den autofiktive fortælling JEG ER HENDE kaster Tina Frank blikket tilbage på barndommen og en opvækst fuld af kulturelle referencer, der har været med til at forme hovedpersonens kønnede ageren i verden.

07.03: Lulu Marie: En tåre mindre før midnat. Digte. Escho. Lulu Maries fjerde digtsamling handler om at håndtere nutiden, når sorg er den primære følelse. Og om at reflektere over livets endemål via kærlighed og længslen efter den. Hvad vil det sige at være til og blive en nyttig borger?

07.03: Jan Rosiek: Litterære lidenskaber – Dansk lyrik og prosa. Bind 2. Tidsskrift. Spring Litterære lidenskaber bind I-II sætter sig for at vidne om en tilstand, som Thomas Mann har givet den bedste beskrivelse af: “Hengivelse i forening med erkendelse – lige netop dét er passion”.

07.03: Jan Rosiek: Litterære lidenskaber – Dansk lyrik og prosa. Bind 1. Tidsskrift. Spring Litterære lidenskaber bind I-II sætter sig for at vidne om en tilstand, som Thomas Mann har givet den bedste beskrivelse af: “Hengivelse i forening med erkendelse – lige netop dét er passion”.

01.03: Yu Miri: Ueno Station, parkudgangen. Novella. Korridor. Engang troede jeg, at livet var som en bog, hvor man slår op på første side, og så følger den næste side og den næste side helt af sig selv, indtil man når til den sidste. Men livet er ikke som fortællingen i en bog. Selvom ordene står på rad og række, og selvom siderne er nummererede, er der ingen logisk rækkefølge. Og selvom der er en slutning, er det ikke slut. Oversat af Mette Holm.

02.03: Mette Dalsgaard: Bøgernes verden – erindringer fra et liv med russisk poesi. Fortælling. Palomar Syv essay med hvert sig motto, nemlig en af de syv såkaldte kardinaldyder:Visdom, mod, retfærdighed, mådehold, tro, håb og kærlighed.

01.03: Ge Fei: Usynlighedskappen. Novella. Korridor. Cui bor i Beijing, hvor alle gør hvad de kan for at hustle sig til succes i takt med, at deres forbrug af ligegyldige varer stiger. I omverdenens øjne er han en taber. Oversat af Peter Damgaard.