Udgivet

Oktober: Nye bøger

Oktober: Nye bøger

Der er noget ved efterår, der rimer utrolig godt på bøger. Og det pibler stadig frem med kloge, spændende, sjove og smukke bøger fra de små forlag. Derfor kan du hele denne måned få 20 % rabat på alle bøger. Læs mere om månedens bøger her.

27.10: Hala Mohammad: Lån mig vinduet. Digte. Screaming Books. En digtsamling, der kredser om længsel og erindring. Det vindue, der lånes, vender mod det borgerkrigshærgede Syrien, som digteren måtte forlade.

26.10: Onkel Hawaii: København er hvid og blå. Roman. Baggaardsbaroner. På årsdagen for sin bedste vens selvmord drager Andedrengen mod Amazonas jungle. En flænge i virkeligheden opstår, og Andedrengen må tage på en kalejdoskopisk rejse for at bringe sin vens rådne lig tilbage til dødsriget.

20.10: Stig Sæterbakken: Siamesisk. Roman. Silkefyret. I et lejlighedskompleks bor Erna og Edwin, et ældre ægtepar. I hver sin indre monolog afdækker ægteparret Erna og Edwin det liv de havde, da han var den autoritære leder af plejehjemmet Kronsæther, og tilværelsen nu, hvor hans senilitet fastlåser dem i et absurd halvliv. Han er blind og lammet fra taljen og ned. 

12.10: Mircea Cărtărescus: Melancolia. Roman. Palomar. Fortællingerne i MELANCOLIA kredser som altid hos Cărtărescu ensomhed, smerte og sorg, men altid med en fantastisk, surrealistisk, nærmest kafkask tone.

05.10: Tomas Lagermand Lundme: Til dig der er mig om mange år. Digte & tekster. Arkiv for Detaljer. ‘Til dig der er mig om mange’ år er skrevet fra et jeg til et du. Det er en historie om dannelse og omdannelse, om at falde til, men også falde fra. I dag er køn og seksualitet mange ting. I går var køn og seksualitet tavshed. Som et knust spejl, foldes de mange skår ud. Ansigtet begynder at løbe.

05.10: Peter-Clement Woetmann: Blå koral: tys tys dollar. Digte. Arena. ‘Blå koral: tys tys dollar’ er Peter-Clement Woetmanns ømme, poetiske og absurde drama om tidens kriser, eksistentiel angst, politisk apati og mulige nye forbindelser med naturen og omverden. 

01.10: Richard Dawkins: Virkelighedens magi. Faglitteratur. Æther. Magi har mange former. Overnaturlig magi er hvad vore forfædre brugte for at forklare verden, før de udviklede videnskabelige metoder til det. I oldtidens Ægypten mente man eksempelvis, at det blev nat fordi en gudinde slugte solen.