Udgivet

Oktober: Nye bøger på Mikrofest

Umami

Oktober & velkommen til de nye bøger på Mikrofest.

Efterårssol/-regn, de rød-gule blade der daler mod jorden og naturligvis masser at fornøje sig med af nye bøger på Mikrofest:

Skjødt forlag har lige udgivet to meget spændende og smukke bøger, Umami og Aura, hvor den sidste beskrives som “En gyserhistorie fuld af mystik, nært beslægtet med Edgar Allan Poes gotiske noveller”. Og så er der romanen W. af Steve Sem-Sandberg, nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2020, og ti kærlighedshistorier i bogen Aliens af den prisvindende Terézia Mora, begge fra forlaget Palomar, Fridykker i ungdomsgyserserien 13 historier fra Vild Maskine og Da Færøerne ville løsrive sig fra Torgard, hvor “vi kommer helt ind i statsministeriets egetræsværelse”.

Så er der også en ny bog i den herlige børnebogsserie, Lille Bange Egern holder fødselsdag fra Vild Maskine, Tor Ulvens roman Afløsning fra Sidste Århundrede, hvor Weekendavisen skriver “Skønheden er svimlende stor”, den monumentale japanske roman Fuji fra Silkefyret, der beskrives som “et frankensteinmonster sammensat af Dostojevskijs tunge lemmer med et islæt af haiku”, den vigtige roman Modergalskab fra Forår og ikke mindst The Employees fra Lolli Editions, Olga Ravns anmelderroste De ansatte for første gang på engelsk.

På Laboratoriet for Æstetik & Økologien er udkommet to bøger: På engelsk/dansk bogen En samler sælger ud – en samtalebog mellem billedkunstner Rosita Kær og hendes bedstemor, væver og tekstilforsker Karen-Hanne Stærmose Nielsen, og på dansk/spansk Ord & tråd af den chilenske digter, kunstner og aktivist Cecilia Vicuña.

Og så er der Spillekort med digte fra Ekbátana: Et sæt spillekort med nye digte af 34 forfattere, bl.a. Morten Søndergaard, Pia Juul, Nicolaj Stochholm og en masse upcoming forfattere. Kunstner Rakel Thorning-Vater har skabt billedkortene, og de er lavet i forbindelse med vores udstilling Drømmebøger på Den Sorte Diamant, som åbner d. 9. oktober.

Også digtsuiten I skyggen af is af Bue P. Peitersen (Kronstork) er udkommet i forbindelse med Drømmebøger, og den er et smukt eksempel på boghåndværk: en hvidgrå æske med banderole med farverige hæfter indeni, som bygger på fem ikoniske is.

Og der er snart masser af flere spændende titler på vej fra mikroforlag, så stay tuned!

Rigtig god læselyst.