Udgivet

September: Nye bøger

Tvivl, håb & handling opfordring til en venlig revolution

September: Nye bøger

I september kan du glæde dig til bøger inden for nærmest alle genrer: børnebøger, ungdomsromaner, digte, debatbøger, filosofi og sågar kinesiske romancer. Se alle månedens bøger fra mikroforlagene her.

29.09: Mette Jensen Hayles: Værgeløs. Roman. Screaming Books. En fortælling om, hvordan børn bliver en kampplads, når forældrene er i konflikt. En fortælling om børn, der sidder og venter på en kantsten i regnen når de forvandles til symboler på magt frem for at få lov til at være de mennesker, de er. 

28.09: Asger Schnack: Lys og skygge er det samme. Digte. Ekbátana. Lys og skygge er det samme er en digtsamling, der består af 81 digte – som en hilsen til Daodejing. Lys og skygge er det samme er tilegnet dig. Asger Schnack (f. 1949) debuterede i 1967 med digtsamlingen Øjeæbler. Har siden udgivet en lang række digtsamlinger, essaysamlinger, romaner, børnebøger og biografier.

25.09: Vibeke Bækkelund Lassen: Hvor vi ser stjernerne. Ungdomsroman. Vild Maskine. En stærk og nutidig ungdomsroman af Vibeke Bækkelund Lassen, som tidligere har vundet Gyldendals store konkurrence om at skrive den bedste ungdomsbog om kærlighed. 

20.09: Anne Grethen Balslev Jørgensen: Elliot og voksendyret. Børnebog. Vild Maskine. En humoristisk højtlæsningsbog for de ca. 5-9-årige. 

15.09: Walter Benjamin: Tankebilleder. Forlaget Møllegades Boghandel. Bevæger sig i et erfaringsfelt mellem erindrings- og drømmebeskrivelser, rejseskildringer og kulturundersøgelser, der udover at være grænsegænger i såvel et geografisk som et intellektuelt landskab også går på tværs af grænsen mellem filosofi og litteratur.

11.09: Eileen Chang: En duft af røgelse Shanghairomancer. Novella. Korridor. Dette andet bind af Shanghairomancerne indeholder de to novellaer Det første røgelseskar og Det andet røgelseskar samt novellen Jasminte. Eileen Chang (1920-1995) var blot 24 år, da hun steg som en komet på den litterære stjernehimmel. Ovs. af Sidse Laugesen.

01.09: Uffe Elbæk: Tvivl, håb & handling opfordring til en venlig revolution. Ti Vilde Heste. Debatbogen Tvivl, håb og handling er en opfordring til alle progressive kræfter om ikke bare at se og anerkende hinanden, men byde hinanden op til dans. For tiden er ikke til bænkevarmere. Undervejs dykker Uffe Elbæk ned i fakta om verdens tilstand og sætter kloge mennesker i stævne.