Udgivet

September: Nye bøger

de-lykkelige

September: Nye bøger

Bogsæsonen er i fuld gang, og der kommer masser af ny dansk skønlitteratur, udenlandske nyklassikere, graphic novels, lysende digte og sjove børnebøger.

30.09. Kristine Bilkau: De lykkelige. Roman. Palomar. Et par i 30’erne som har alt det de kunne ønske sig, men afgrunden ligger lige under den pæne overflade. Romanen er blevet betegnet som en generationsroman. Ovs. af Dorthe Seifert.

25.09: Mikkel Harris Carlsen: Døde bøger. Pastiche. Æther. En pastiche over og en hyldest til generelle udgivelser fra Selskabet Bogvennerne. En kærlighed til litteratur og den trykte bog.

22.09: Ljudmila Petrusjevskaja: Vi blev stjålet. Roman. Silkefyret. En hæsblæsende forvekslingskomedie, en blanding af absurd sæbeopera og burlesk samfundssatire og et slående portræt af hverdagen i sin mest absurde form i kølvandet på Sovjetunionens fald.  

21.09: Jessie Kleeman: Arkhticós Dolorôs. Digte. Arena. Den grønlandske digter og performancekunstner Jessie Kleemanns 2. digtsamling. Et intenst, smukt og personligt vidnesbyrd om den grønlandske erfaring af verden i klimakrisens tid.

17.09: Yoko Tawada: Hvor Europa begynder & En gæst. Noveller og novella. Korridor. En samling af tekster der bevæger sig gennem skiftende landskaber af eventyr, familiehistorie, drømme, hverdagslivet, mærkværdige ord og løsrevne bogstaver.

16.09: Erik Bagger Hvid: Afhornet. Noveller. Escho. 10 labyrintiske, diabolske og absurde noveller, der alle befinder sig et sted på spektret af skrækgenren.

15.09: Mikkel Sommer: Jensus hjælper til. Børnebog. Forlæns. En børnebog om en af de blødeste og mest hjælpsomme mænd i Danmark.

15.09: Rolf Sparre Johansson: Lysets jord. Digte. Harpyie. En bog om at bevæge sig: gennem året, der går, og tiden, der nærmest står stille.

10.09: Akwaeke Emezi: Ferskvand. Roman. Rebel With a Cause. Nigeriansk-tamilske Akwaeke Emezis funklende, intense, kraftfulde og modige debut. En halvbiografisk bildungsroman, der trodser genrer og antagelser lige så let, som den forstyrrer vestlige idéer om identitet, spiritualitet og køn.

10.09: Mia Degner: Havet og væk. Noveller og roman. Kronstork. Fortællinger om at være barn og blive en slags voksen, om forældre-børn-relationer, om søskendeforhold og om at hænge fast i fortiden.

Ingvild Schade: Bjergværket. Silkefyret. Almindelig hverdag forvrænges til det ukendelige igennem bevidsthedsstrømme hos et stort barn. Norsk oversættelse af Thomas Mangaard.

09.09: Jonas Okholm Jensen: Forsøg på en top 25 over øl. Escho. En skummende rejse fra liflig Slotspilsner til heftig Bjørnebryg. Præsenteret for både prøvede og amatører, i et poetisk og til tider klart sprog, af landets måske mest ledende skikkelse inden for øludforskning.

09.09: Hedvig Skjerdingstad: Flyder i mig. Korridor. Om livets foranderlighed, om at blive mor og om grænser der ophæves og udvaskes.

09.09: Flavia Teoc: Kyrie Lex. Noveller. Spring. Handler om slaget ved Chiraleș i Transsylvanien i 1068. 

03.09: Anders Brønserud: Otto Reliquias. Graphic novel. Forlæns. OTTO er sort/hvid, ordløs tegneserie-poesi. Følg vores anti-helt, mens han i Reliquias synker ned på bunden af havet og kæmper sig op ad bjerget; ukuelig til det sidste.

01.09: Jean Genet: En forelsket fange. Arena. En mangfoldig, fragmenteret fortælling om solidaritet, begær, erindring og væbnet kamp, skrevet med udgangspunkt i Genets ophold hos Black Panthers i USA i foråret 1970 og hos de palæstinensiske oprørsstyrker, fedayinerne, i årene 1970-1972. Oversat og med efterord af Peter Borum.