Udgivet

4. bog i Læsefest: Kinesisk avantgarde

Læsefest, Kinesisk avantgarde

4. bog i Læsefest: Kinesisk avantgarde

Bog nr. #4 i Læsefest er faktisk 3 bøger! Nemlig 2 helt nye udgivelser af kinesisk avantgarde-poesi fra forlaget Korridor og en unik håndsyet notesbog af Rikke Oberlin Flarup fra Arkiv for Detaljer.

Tilmeld dig her senest d. 15. juli 2022, hvis du vil have bøgerne.

Fra Orwellsk til smukke digte om krager

★★★★★ Det er en gave at få lov til at læse kinesisk avantgardepoesi i en tid, hvor alt andet synes at vakle og magtbalancerne knager i deres hængsler – Kulturen.nu

Bog 1:
Hyl! 
Essayet er oversætter Sidse Laugesens fremragende introduktion til kinesisk avantgardedigtning. På blot 48 sider giver hun et indsigtsfuldt blik på moderne kinesisk lyrik på en let tilgængelig og indlevende måde. Bogen hedder ”Hyl!” efter den amerikanske beatdigter Allen Ginsbergs ”Howl”, fordi den kilde er vigtig for de kinesiske digtere.

Bog 2:
Yu Jian: Arkivmappe 0: 
Her er både noget Orwellsk 1984, hverdagsdigte om taxature og sanseligt smukke digte om fx krager.

Yu Jian [1954] er digter, fotograf, dokumentarist m.m. og har udgivet omkring 50 bøger og vundet flere litterære priser, fx den prestigefulde Lu Xun Literary Prize.

Arkivmappe 0 rummer det berømte og berygtede titeldigt plus flere andre digte. Det er et opgør med 1980ernes svulmende poesi og en søgen efter et konkret og jordnært sprog, der forankrer poesien i hverdagen, i nuet:

“bag i taxaen / tager jeg lommekniven frem / skærer gennem sommerens første fersken // uden for ruderne lammende regn / Yunnan som en kæmpe frugt / knuget i guds hånd.”

Tilmeld dig senest d. 15. juli for at modtage bøgerne. Vi fejrer den sammen til LÆSEFEST i LiteraturHaus fredag d. 12. august 2022, hvor bl.a. Sidse Laugesen læser op og fortæller.

Håndsyede notesbøger

Med i pakken får du en unik notesbog på 30 sider, håndsyet af forfatter, forlægger og zinekunstner Rikke Oberlin Flarup fra Arkiv for Detaljer.

Hun har fået fri hænder til at lege med materialer og farver, så det er ikke til at sige, hvilken af disse vildheder der dukker op i din postkasse.

Notesbøger

Tilmelding til Læsefest

Tilmeld dig her senest d. 15. juli 2022 for at modtage bøgerne.

Vi fejrer den sammen til LÆSEFEST i LiteraturHaus fredag d. 12. august 2022, hvor Sidse Laugesen bl.a. læser op og snakker om bøgerne.