Udgivet

Asger Schnacks Forlag & Ekbátana

asger schnack og ekbatana

Asger Schnacks Forlag & Ekbátana

Forlaget Ekbátana overtager pr. 1. januar 2023 Asger Schnacks Forlag. Stort tillykke til begge forlag – det er et helt perfekt match. Se alle bøgerne her, og nedenfor kan du læse pressemeddelelsen:

Pressemeddelelse

Forlaget Ekbátana og Asger Schnacks Forlag har indgået et samarbejde med henblik på Ekbátanas fremtidige overtagelse af Asger Schnacks Forlag. Den nærmere overtagelse er foreløbig planlagt til årsskiftet 2022-23.

Ideen er at udfolde det bedst mulige i samarbejdet og sikre en tradition, der går tilbage til forlagene Swing og Bebop, i moderne klædedragt. Asger Schnacks Forlag har rødder i musikken, Ekbátana i eventyret, jf. Sophus Claussens digt af samme navn, men begge naturligvis i poesien.

”Jeg ser fortrøstningsfuldt mit forlags fremtid i møde med Christel Sunesen som brobygger og arvtager.”

Asger Schnack

”Det er med stor glæde og respekt, at jeg ser fremtiden i møde med Asger Schnacks Forlag, som har haft så afgørende betydning for dansk litteratur gennem årtier.”

Christel Sunesen
asger schnack og ekbatana
Asger Schnack og Christel Sunesen. Foto: Frej Rosenstjerne

“Det er nu det sker!”

Ved overtagelsen d. 30. december skrev Christel Sunesen fra Ekbátana:

““Det er nu, det sker!” Sådan skrev Asger til mig, da vi for nylig gik i gang med den helt konkrete overførsel af bøger fra Asger Schnacks Forlag til Ekbátana. For ca. halvandet år siden ringede Asger til mig og spurgte, om jeg ville overtage hans forlag, da han ville gå på “forlagspension” og sikre bøgerne for fremtiden. Det er uden tvivl det mest overvældende opkald, jeg nogensinde har fået. Hvis du havde fortalt det til teenage-Christel, som allerede dengang med stor begejstring læste både Asgers egne bøger og hans forlags udgivelser, ville hun ikke have troet dig. Det var naturligvis et meget nemt spørgsmål at svare jublende ja til. Asger Schnacks Forlag har haft så afgørende betydning for dansk litteratur gennem årtier, og jeg går til arbejdet med sprudlende glæde og den allerstørste respekt.

Alle titler fra Asger Schnacks Forlag, som har været tilgængelige hos boghandlerne, vil fortsat kunne købes/bestilles i enhver (net)boghandel fra begyndelsen af januar og på Ekbátanas hjemmeside.

Det er nu, det sker!”

Annonce i Information 30. december 2023, indrykket af Asger Schnacks Forlag. Grafik Mette Mourier.