Udgivet

Drømmebøger på Den Sorte Diamant

Drømmebøger

Drømmebøger på Den Sorte Diamant

I samarbejde med Forening for Boghaandværk står Mikrofest og Lille Bogdag bag udstillingen DRØMMEBØGER på Den Sorte Diamant med drømmebøger fra 13 mikroforlag. Udstillingen løber af stablen i oktober-november 2020 og sætter fokus på mikroforlagene og deres smukke bøger. Nederst kan du se et par eksempler på nogle af forlagenes drømmebøger og af processen med arbejdet.

Drømmebøger

Mikroforlagenes drømmebøger

Udstillingen DRØMMEBØGER viser de smukkeste/vildeste/særligste bøger fra 13 mikroforlag. Til udstillingen har hvert forlag skabt deres helt unikke drømmebog, og du kan glæde dig til at opleve alt fra unika-bøger i smukt boghåndværk over spillekort med digte til en telefonboks, hvor du kan ringe op til en bog.

De kvalitetsbevidste mikroforlag stormer frem i disse år og udgiver vigtige bøger af debutanter og etablerede forfattere og henter udenlandsk litteratur hjem, som ellers ikke ville se dagens danske lys. Og de gør det med en meget stor opmærksomhed på det æstetiske udtryk og boghåndværk.

Udstillingen viser mikroforlagenes iderigdom og kærlighed til den fysiske bog, og vi håber, at den vil inspirere dig som besøgende til at tænke over, hvad ”en bog” egentlig er og kan være – og måske endda drømme din egen bog. DRØMMEBØGER er kurateret af Mikrofest og Lille Bogdag i samarbejde med Forening for Boghaandværk.

De 13 mikroforlag er

Asger Schnacks Forlag
*[asterisk]
Baggaardsbaroner
Ekbátana
Gladiator
Korridor
Kronstork
Silkefyret
Space Poetry
Uro
Virkelig
Wunderbuch

Hvornår og hvordan

Drømmebøger er blevet udsat pga. covid-19, men åbner d. 8. oktober 2020 og kører frem til slut november. Udstillingen kan opleves på Den Sorte Diamant i deres åbningstider, og der er fri entré:

Den Sorte Diamant (Kirkebybroen)
Søren Kierkegaards Plads 1
1221 KBH K

Et smugkig ind i Drømmebøger