Udgivet

Februar: Nye bøger

Landet på livet

Februar: Nye bøger

Februar byder på debutanter, børnebøger, romaner, digte, essays osv. fra de små kvalitetsforlag. Du kan læse om alle de nyeste bøger fra mikroforlagene her.

28.02: Daniel Boysen: Læn din sorg mod min. Silkefyret. Digte om fertilitetsbehandling, tab og faderskab. Hvordan ser hverdagen ud i skellet mellem fertilitetsbehandling og fødslen af en datter? Daniel Boysens digte skaber et sprog til den sorg og forvirring, som kan følge efter et langt forløb med længsel og tab.

24.02: Mikkel Sönnichsen: Landet på livet. Baggaardsbaroner. En bølge af fortællinger skyllet op fra den jyske vestkyst. Om et sted, du højst sandsynligt ikke kender. En families oplevelser danner rammen for fortællingerne om byen Rungholt, der som et andet Atlantis sank i havet på en nat.

20.02: Hanadi Zarka: Jeg så en bleg sky, hørte sort regn. Digte. Silkefyret. Hanadi Zarkas digtsamling jeg så en bleg sky, hørte sort regn er historien om krigens ofre i Syrien og deres dagligdag.

20.02: Eli Hovdenak: Øen. Børnebog. Vild Maskine. Bertil og Bettina er på fisketur. De padler rundt på fjorden og støder ind i både fjordsvin og en behåret ø, og så ender de i en drypstenshule. Men måske er alt ikke helt, som de tror? Fra 3 år.

16.02: Nath Krause: Logan i Aokigahara. Digte. Forlaget Møllegades Boghandel. Debut-digtsamlingen trækker på popkulturelle genrer som fanfiction, vlogging og sick flick vævetsammen med palindromer, konkretpoesi og japansk landskabsdigtning.

10.02: Martin Ryum: Hundrede slag i tiden. Digte, debut. Escho. Et årshjul: et værk om tid, sådan som mennesket faktisk griber ud efter den, gennem naturens cirkelbevægelser, gennem hjertets taktslag og gennem det virvar, vi kalder hukommelsen. 

03.02: Anders Søgaard: IliadenRoman. Kronstork. Fiktion fuld af humor og kritisk sans. Den forholder sig til Homers “Iliaden” og er både en omskrivning, en fantasi, en kritik af oldtidsforskning, den er landskabspoesi, en rejsefortælling og et forsøg på at læse sig ind på fiktive personer.