Udgivet

Januar: Nye bøger

Januar: Nye bøger

Nyt år, nye bøger! Og der er masser at glæde sig til, fx en vilter fortælling fyldt med alkymi og magiske væsener, en bitter og øm kærlighedsroman, børnebøger osv. Du kan læse om alle bøgerne fra mikroforlagene her.

28.01: Ithell Colquhoun: Hermogenes’ gås. Roman. Arkiv for Detaljer. Margaret Ithell Colquhoun (1906-1988) var en britisk billedkunstner, forfatter og okkultist med tilknytning til surrealismen. Hermogenes’ gås fra 1961 var hendes første roman og er en vilter fortælling fyldt med alkymi, magiske væsener, kannibalisme, vold, prostitution, fabler og eksotiske planter. Bogen udkommer nu for første gang på dansk. 

25.01: Mette Egelund Olsen og Margrethe Schmidt: Skæv. Roman. Vild Maskine. SKÆV er en ungdomsroman, der handler om venskab, beruselse og hemmeligheder. Milles familie er flyttet til Singapore uden hende, men heldigvis får hun snart en ny veninde i Freja.

20.01: Romana Romanishin og Andrij Lesiv: På vej. Børnebog. Forlaget Forlæns.
Universet er altid i bevægelse, intet i det er i varig ro. Bevægelse er en naturlig del af verden: Jordkloden, vandet på den, dens atmosfære, dens kontinenter og alle levende organismer befinder sig i en tilstand af konstant bevægelse. Vi går, løber, hopper, svømmer og flyver. Vi rejser.

20.01: Zoyâ Prizâd: Som alle andre eftermiddage. Roman. Rebel With a Cause. En hyldest til eksisten­sen i selv livets mindste detaljer. Zoyâ Prizâds koncise, komprimerede fortællinger om almindelige mennesker og hverdagen i Iran er en smuk eksistentiel åbenbaring, et vindue til en verden, som rækker langt ind vores egen.

10.01.2023: Oskar Kroon: Fakta om fædre. Børnebog. Vild Maskine. Oskar Kroon, vinder af Augustprisen 2019 for romanen ‘Venter på vind’ , indfanger i sin første billedbog barnets underdogperspektiv og gennemsigtige blik.