Udgivet

Læsefest #11: Dengang da jeg var pige

Læsefest #11: Dengang da jeg var pige

Den udvalgte bog i Læsefest september-oktober er Knud Petersens Dengang da jeg var pige – en hanpiges erindringer, udgivet af Ti Vilde Heste.

Der er gjort et kæmpearbejde med det håndskrevne erindringsmanuskript, som sandsynligvis er nedfældet i 1960’erne. Manuskriptet er gennem snørklede veje blevet bevaret og er nu endelig udkommet i bogform. Og hurra for det!

For det er et dybt fascinerende, underholdende og oplysende indblik i et ellers nærmest ubeskrevet miljø. Bogen er et enestående kildeskrift, der føjer et helt nyt kapitel til Danmarks- og LGBT+-historien, og endda fra et arbejderklasseperspektiv. Anmelderne har næsten alle givet fuld plade til bogen, og det forstår vi så godt. 

Tilmeld dig senest d. 30. september for at modtage bogen.

Læsefest 11: Dengang da jeg var pige

Et lille mirakel ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎ Politiken
Et enestående minoritetshistorisk dokument ★★★★★★ Berlingske
Bemærkelsesværdige og læseværdige erindringer Weekendavisen

Dengang da jeg var pige er Knud Petersens erindringer om sin ungdom i Københavns homoseksuelle arbejderklassemiljø i 1910’erne og 20’erne. Da den unge, forældreløse Knud tilfældigt møder den bramfri hanpige Alvilda på et pissoir, bliver han hvirvlet ind i en helt ny verden, med mandejagt på Nørrevold, hanpigeballer og muntre timer hos Mutter Røv i Gothersgade.

Lektor Dag Heede og ph.d.-studerende Anne Nørkjær Bang har lavet et vildt arbejde med at omforme Knud Petersens håndskrevne løsark fra skrivebordsskuffens glemsel til den bog, der findes i dag. En dybt fascinerende historie suppleret med fotos fra tiden i 10’ernes og 20’ernes København. Du kan høre Dag Heede fortælle om arbejdet her:

Om Ti Vilde Heste

Ti Vilde Heste passer perfekt til deres navn – de er braget ind  i mikroforlagsmiljøet med maser af fede ideer, initiativer og en fantastisk energi. Hurra for dem! Lige nu laver de fx #septemberbøger, hvor de hver dag anbefaler bøger fra andre mikroforlag, følg dem på instagram eller på Facebook.

Ti Vilde Heste blev stiftet i 2016, og de udgiver oversættelser af oversete klassikere, genudgivelser af glemte kuriositeter fra arkiverne og nu og da spændende nyskrevne værker. Bag forlaget står Jens Pedersen og Iben Haaest. 

Jens er forlægger og oversætter på Ti Vilde Heste. Han er uddannet i antropologi og museologi, har arbejdet på museer, teatre, biblioteker og scenekunstuddannelser, i blomsterbutik og i cirkus.

Iben er redaktør på Ti Vilde Heste, hvor hun også tager sig af kommunikation, sociale medier og meget andet. Hun arbejder desuden som lydbogsindlæser – ikke mindst af Ti Vilde Hestes egne udgivelser.

Læs mere om Ti Vilde Heste her og se alle bøgerne

Ti vilde heste

Bliv medlem af Læsefest

For 79 kr. om måneden får du 6 udvalgte bøger om året, gratis og med fri fragt, altid 20 % rabat på alle bøger på Mikrofest plus ad hoc-gaver! Du kan også være med i vores online gruppe, hvor vi skriver om bøgerne. Tilmeld dig senest 30. september for at få Knud Petersens Dengang da jeg var pige. LÆSEFEST er en fest, og du er inviteret!

Tilmeld dig Læsefest her.