Udgivet

Læsefest #14: Far

Far

Læsefest #14: Far

Den udvalgte bog i marts-april er den rørende og gribende erindringsroman Far af østrigske Monika Helfer. Den er udgivet af forlaget Palomar, som blev stiftet i 2014 af Marie Andersen, og som bringer spændende udenlandske forfatterskaber til Danmark.

Romanen er del af en familietrilogi, hvor hvert bind kan læses uafhængigt af hinanden: Pakket, Far og til foråret kommer den foreløbigt sidste, Løvehjerte, alle oversat smukt af Dorthe Seifert.

Tilmeld dig senest d. 31. marts for at modtage bogen.

Læsefest #14: Far af Monika Helfer

Det lykkes Monika Helfer at få den tidlige barndoms mange dejlige øjeblikke til at stå klart og sansenært ★★★★ jyllands-posten.dk

Gribende historie – Litteratursiden

Monika Helfer skriver skarpt og præcist – Bogblogger.dk

Far er en erindringsroman hvor fortælleren tegner et kærligt portræt af sin far, en krigsinvalid fra 2. verdenskrig, og livet som det former sig i årene efter 2. verdenskrig. Det er også en roman om at vokse op under hårde økonomiske forhold og om stærke familiebånd.

Far er baseret på Monika Helfers egen familiehistorie, og fortælleren diskuterer løbende erindring, hvordan man husker, og hvordan man fortæller det erindrede videre.

Far er andet bind i Monika Helfers familietrilogi, men de enkelte bøger kan sagtens læses uafhængigt af hinanden. Tredje bind, Løvehjerte, udkommer i foråret 2024. Alle bøger er smukt oversat af Dorthe Seifert.

Monika Helfer (f. 1947, Bregenzerwald, Østrig) har skrevet adskillige romaner, noveller og børnebøger. Hun er blandt andet blevet tildelt Robert-Musil-stipendiet, Österreichischer Kunstpreis für Literatur og Solothurner Literaturpreis.

Om forlaget Palomar

Marie Andersen stiftede i 2014 Forlaget Palomar. Forlaget bringer spændende udenlandske forfatterskaber til Danmark; fra lande og sprogområder der ikke så ofte lander hos den danske læser, fortrinsvis italiensk, russisk, tysk og svensk.

Forlagets første udgivelse i 2015 var Svetlana Aleksijevitjs Krigen har ikke et kvindeligt ansigt, og kort efter udgivelsen modtog Aleksijevitj Nobelprisen.

Find alle Palomars bøger her

Bliv medlem af Læsefest

For 79 kr. om måneden får du 6 udvalgte bøger om året, gratis og med fri fragt, altid 20 % rabat på alle bøger på Mikrofest plus ad hoc-gaver! Du kan også være med i vores online gruppe, hvor vi skriver om bøgerne. Tilmeld dig senest 31. marts for at få Monika Helfers Far.

LÆSEFEST er en fest, og du er inviteret! Tilmeld dig Læsefest her.