Udgivet

Læsefest bog 9: Som alle andre eftermiddage

Læsefest, som alle andre eftermiddage

Læsefest bog 9: Som alle andre eftermiddage

Så er der nyt om den næste bog i Læsefest, nemlig iranske Zoyâ Pirzads tankevækkende og smukke novellesamling Som alle andre eftermiddage, udgivet af Rebel with a Cause.

Det er første gang, at den prisvindende og populære forfatter bliver udgivet på dansk, og det er i den grad en gave. Og du får også en lille ekstra gave med i Læsefest-pakken – begge dele kan du læse mere om nedenfor.

Tilmeld dig senest d. 15. maj og få den udvalgte bog i maj-juni.

Iransk stjerne endelig på dansk

“Smukke små noveller” ♥︎♥︎♥︎♥︎ Politiken
“Et mageløst indblik i alt det, de iranske kvinder er oppe imod” – POV International 

Siden september 2022 har Iran været igennem omvæltende og omfattende protester. Nu kan du for første gang læse den prisvindende og populære iransk-armenske forfatter Zoyâ Pirzâd på dansk. 

I novellesamlingen Som alle andre eftermiddage tager Zoyâ Pirzâd os med ind i de dybeste og ærligste tanker hos iranske kvinder i deres stuer og køkkener. Det er ultrakorte noveller i en enkel stil med knivskarpe portrætter og poetisk og eksistentiel dybde. 

Oversat (flot!) af Shahin Aakjær og med forord af Mahnaz N. Firouzabadi og Claus Valling Pedersen.

Zoyâ Pirzâd (f. 1952) blev født i Abadan i det sydlige Iran. Hun voksede op i Teheran og er nu bosiddende i Armenien. Pirzâd er ikke alene en prisvindende, men også en utrolig populær forfatter i Iran og resten af verden. Hendes første roman er blevet trykt i mere end 100 oplag i Iran og er oversat til syv sprog.

Om forlaget Rebel with a Cause

Rebel with a Cause er stiftet i 2010 af Iben Hendel-Philipsen.

Forlaget har et særligt fokus på at introducere velskrevet litteratur af nulevende forfattere fra hele verden og et ydmygt ønske om at skabe en platform for stemmer, der er underrepræsenterede på den litterære scene i Danmark, så vi kan ændre måden, vi læser verden på – helt bogstaveligt. For som James Baldwin har sagt:

Verden forandrer sig afhængigt af, hvordan folk ser den, og hvis du ændrer bare en millimeter af den måde, folk ser virkeligheden på, så kan du ændre den.

Ekstragave: Katalog til Lille Bogdag

Som en lille ekstra gave får du et smukt risotrykt katalog med til litteraturfestivalen Lille Bogdag d. 13.-14. maj.*

Lille Bogdag er den første og største litteraturfestival for små kvalitetsforlag, hvor du kan møde over 50 mikroforlag og tidsskrifter og opleve mere end 50 forfattere, oversættere, musikere, kunstnere og forlæggere på scenen.

Lars Emil og Christel fra Mikrofest er med til at arrangere festivalen sammen med 5 andre litteraturentusiaster, og det er en stor fest for små forlag!

Lille Bogdag løber af stablen 13.-14. maj på Johan Borups Højskole, KBH K. Fri entré. Læs mere og se hele programmet her.

*Gælder ved tilmelding til Læsefest senest d. 6. maj.

Bliv medlem af Læsefest

For 79 kr. om måneden får du 6 udvalgte bøger om året, gratis og med fri fragt, altid 20 % rabat på alle bøger på Mikrofest plus ad hoc-gaver! Du kan også være med i vores online gruppe, hvor vi skriver om bøgerne. Tilmeld dig senest 15. maj for at få Zoyâ Pirzads tankevækkende og smukke novellesamling Som alle andre eftermiddage, udgivet af Rebel with a Cause. LÆSEFEST er en fest, og du er inviteret!

Tilmeld dig Læsefest her.