Udgivet

Lille Bogdag modtager Delbanco-prisen 2023

Delbancoprisen 1

Lille Bogdag modtager Delbanco-prisen 2023

På Bogforums første dag blev dette års vinder af Delbanco-prisen fundet, og det blev litteraturfestivalen Lille Bogdag, som Christel og Lars Emil fra Mikrofest også er med til at arrangere. Hurra!

Bogmarkedet uddeler Delbanco-prisen

Delbanco-prisen uddeles hvert år af BogMarkedet for at hylde ’dem, der gør en forskel for bogen’.

Prisen er opkaldt efter Otto Herman Delbanco (1821-1890), der var musikforlægger, boghandler, redaktør og grundlægger af Bogmarkedet, der selv gør en stor forskel for bogen. Og prisen blev overrakt af hans tiptipoldebarn, Anne-Sophie Delbanco. Legendarisk!

Indstillingsteksten lyder sådan her:

”Lille Bogdag indstilles for initiativet, idéen og iværksætteriet af denne årlige festival, som har taget ansvaret for at skabe og stadig skaber et vigtigt og lysende rum for litteraturen, forlagsmiljøet, de eksisterende læsere og nye læsere, og fællesskabet herom.”

Med prisen følger et diplom og en kontant præmie på 18.540 kr.

Om Lille Bogdag

Lille Bogdag er en fyraftenskaffe, der greb om sig. Initiativtagerne er en håndfuld litteraturformidlere, -udgivere og -undervisere, der privat og professionelt ikke kan få nok af skønlitteraturen. Lille Bogdag begyndte i 2015 og har de sidste år været afholdt på Johan Borups Højskole i København.

Medlemmerne af Lille Bogdag er:

Gennem årene har Lille Bogdag-bandet haft en del forskellige medlemmer, så kæmpe & kærligt skud ud (og tillykke!) til også Erik Scherz Andersen, Lea Fløe Christensen, Martin Voola, Thorbjørn Zeuthen Tirsted, Rasmus Riiskjær, Mia Dalby Thorup og Ana Stanicevic.

Lille Bogdag 2024: 10 års jubilæum

Den 11.-12. maj er der igen Lille Bogdag på Johan Borups Højskole, og dét er faktisk vores 10-års-jubilæum, tro det eller ej. Og nu er der lidt mere at fejre til Lille Bogdag 2024: 10 års jubilæum

Fordi forlagene, fordi forfatterne, fordi læserne, lytterne, møderne, musikerne, fordi oversætterne, grafikerne, fordi bogkunstnerne, bøgerne og bare fordi.

Kh Lars Emil & Christel