Udgivet

Maj: Nye bøger

Hvad hjælper det et menneske at vågne en morgen på denne side af dette årtusind

Maj: Nye bøger

Det er tid til Lille Bogdag – de små forlags store fest – og der kommer masse af vilde bøger, se bare her:

31.05: Kalle Güettler, Rakel Helmsdal, Áslaug Jónsdóttir: Teatermonster. Børnebog. Vild Maskine. Pjuskemonster sidder alene i mørket. Store Monster og lille monster forsvandt  om bag et tæppe. Hvor er de? Hvad laver de? Det er uhyggeligt. Pludselig bliver lyset tændt, tæppet går til side og … Hjælp! 

31.05: Kalle Güettler, Rakel Helmsdal, Áslaug Jónsdóttir: NEJ! siger lille monster. Børnebog. Vild Maskine. Det er altid Store Monster, der bestemmer alting. Og ikke nok med det, han tager også æren for alle lille monsters gode ideer. Men så siger lille monster Nej!

31.05: Kalle Güettler, Rakel Helmsdal, Áslaug Jónsdóttir: Monstre i mørket. Børnebog. Vild Maskine. ‘Monstre i mørket’ er en bog om at være bange for mørket, det er den tredje bog i den populære serie om vennerne Store Monster og lille monster, som alle kan læses selvstændigt. Bogen udkom første gang på dansk i 2009 og er siden udkommet i flere oplag. Nu udkommer den i en nyrevideret andenudgave på forlaget Vild Maskine.

31.05: Kalle Güettler, Rakel Helmsdal, Áslaug Jónsdóttir: Monstre i knibe. Børnebog. Vild Maskine. ‘Hvad skal Store Monster og lille monster dog gøre med Pjuskemonster? ‘Monstre i knibe’ er den niende bog i den populære serie om vennerne Store Monster og lille monster. 

29.05: Sarah Lang Andersen: En sæl som ven. Børnebog. Vild Maskine. Carl er optaget af alle havens blomster. Blomsterne i Ewalds have. Silkepæon, lavendel og digitalis. Ewald er Carls nabo, han er gammel og ensom, og han husker ikke så godt. Derfor har han fået en babysæl af kommunen til at holde sig med selskab. Illustreret af Kathrina Skarðsá.

25.05: Kim Simonsen: Hvad hjælper det et menneske at vågne en morgen på denne side af dette årtusind. Digte. Vild Maskine. Kim Simonsen (f. 1970) er forfatter og ph.d. I 2014 vandt han den færøske litteraturpris for Hvad hjælper det et menneske at vågne en morgen på denne side af dette årtusind. Dette er hans første udgivelse på dansk. 

20.05: Carina Jean Lyall: Æter nr. 4 – En plads om bålet. Essay. Arkiv for Detaljer. En tekst om fællesskab og menneskets behov for at høre til i flokken, for at blive set og rummet, for at tage plads og give plads, lytte og blive lyttet til. I midten af udgivelsen finder du en gave, der opfordrer dig til at starte dit eget bål og med det skabe rum for fælleskab.

20.05: Victor Lange: Jeg har hørt at du lever videre. Digte. Vild Maskine. Victor Lange er ph.d.-studerende på Sektion for filosofi og Afdeling for Neurovidenskab, Københavns Universitet. Hans forskningsområder er primært meditation, depression og psykedelika. Bogen er hans debut som digter og er illustreret med hans egne illustrationer. 

17.05: Magdalena Hai; Teemu Juhani: Frøken Floms forundelige hus. Børnebog. Vild Maskine. På den højeste bakketop i en fjern landsby ligger frøken Floms forunderlige hus. Frøken Flom kan ikke lide mennesker, og hendes hus er bevogtet af skrækindjagende bengalske tigre. Men det er ikke alle, som tigrene kan holde på afstand. 

18.05: Friederike Mayröcker: Da jeg morgenlig og mosgrøn. Træder hen. Digte. Palomar. Det handler om livet, alt det, der dog er, det nære og de nærmeste, som ikke blot er mennesker, men også fugle, blomster, insekter, den mindste lille ting. Og ikke blot de og det levende, også de pludselig for længst døde og til evig tid smerteligt savnede. Også de er i denne bog ’udødelige’. Oversat af Madame Nielsen. 

12.05: Sui Sin Far: I de fries land. Noveller. Ti vilde heste. Sui Sin Far (pseudonym for Edith Maude Eaton, 1865-1914) er intet mindre end historiens første asiatisk-amerikanske forfatter. Hendes historier beskriver livet blandt kinesiske immigranter i Canada og USA. Det er første gang, Sui Sin Fars tekster oversættes til dansk.

12.05: Agnes von Krusenstjerna: Gitterporten. Noveller. Ti Vilde Heste. Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) regnes blandt Sveriges fremmeste forfattere. Hendes åbne og ærlige behandling af emner som pubertet, seksualitet og psykisk sygdom provokerede etablissementet og satte gang i Krusenstjerna-fejden om kunstens ret til at tale frit kontra dens pligt til at underlægge sig tidens moral. Ti Vilde Heste præsenterer her et udvalg af Krusenstjernas noveller i ny oversættelse.

12.05. Linette Valerie Storm: Lauras bog. Roman. Rebel With a Cause. ’Lauras bog’ er først og fremmest en usædvanlig kærlighedserklæring.  Men det er også en fortælling om familierelationer og ophav, om socialklasser og komplekse mønsterbrydninger, om skam og skyld og om at finde sig selv – eller i hvert fald den del af sig selv, der føles mest sand. 

11.05: Eileen Chang: Kærlighed i en faldende by. Novellaer. Korridor. Dette første bind (bind 2 er under forberedelse) af Shanghairomancerne indeholder to af Changs mest ikoniske værker, novellaerne Kærlighed i en faldende by og Den gyldne lås, samt novellen Afspærring.

10.05: Stine Bork: Fortæl mig alt. Digte. Hoff & Poulsen. I sin nye digtsamling, som er hendes tredje, er Stine Bork i en vis forstand mere stilfærdig og ligefrem, men endnu mere sprogligt stærk. Billederne og sammenligningerne er ofte så præcise, at de føles indlysende som åbenbaringer.  

09.05: Marjun Syderbø Kjelnæs: Rodskud. Ungdomsroman. Vild Maskine. I ‘Rodskud’ følger vi de fire unge, Fríða, Miriam, Steffan og Patrek, i deres kamp for at ændre verden fra Tórshavn på Færøerne.  Ovs. Kathrina Skarðsá.

04.05: A. Silvestri: Tanker om at flygte. Noveller. Screaming Books. De ti noveller handler om bygningers og menneskers arkitektur, om længsel og håb. Men også om det absurde, der gemmer sig bag det velkendte. De små huller i virkelighedens forhæng.  

04.05. Mads Mygind: I min hule hånd. Kronstork. En fortælling om at være menneske i forskellige relationer: På arbejdspladsen, i parforholdet og i hospitalsvæsenet. Og ikke mindst: I sit eget selskab, hvor tvivlen og håbløsheden er størst. Bogen består af en række rørende, absurde og humoristiske digte, der tilsammen udgør den poetiske fortælling.

03.05: May Sinclair. Krystallens defekt. Roman. Escho. Næste udgivelse i serien Udenlandsk Fugl. Krystallens defekt er lige dele kærlighedsfortælling, psykologisk portræt, spiritistisk undersøgelse og feministisk horror. Oprindeligt udgivet i 1912. Første gang May Sinclair udgives på dansk.