Udgivet

Nobelprisen i litteratur 2022: Annie Ernaux

Annie Ernaux

Nobelprisen i litteratur 2022: Annie Ernaux

Stort tillykke til Annie Ernaux – årets vinder af Nobelprisen i litteratur:

“for the courage and clinical acuity with which she uncovers the roots, estrangements and collective restraints of personal memory”

Ill. Niklas Elmehed © Nobel Prize Outreach

Udgivet på mikroforlaget Etcetera

Stort tillykke også til mikroforlaget Etcetera, som har udgivet to af hendes bøger, nemlig de anmelderroste ‘Pigen fra ’58‘ og ‘Min far & kvinden‘.

Begge bøger får du med 20 % rabat i vores efterårstilbud, ligesom ALLE andre bøger også er på tilbud. Find dem begge her. Tilbuddet løber til og med 23. oktober 2022.

Om Annie Ernaux

Annie Ernaux (f. 1940) er fransk litteraturs grand old lady. Hun bliver betragtet som en af de vigtigste litterære stemmer i sit hjemland, og hendes autobiografiske, sociologiske tilgang til det litterære stof er en stor inspirationskilde for mange af Frankrigs unge forfattere, bl.a. Édouard Louis.

I disse år oplever Ernaux desuden en enorm revival i udlandet med bl.a. en nominering til den prestigefyldte litteraturpris Man Booker International. I 2017 modtog hun Marguerite Yourcenar-prisen for sit samlede forfatterskab og i 2022 altså Nobelprisen i litteraturen. På dansk er tidligere udkommet Pigen fra ’58.

Om bøgerne

Min far og Kvinden er to af hovedværkerne i Annie Ernaux’ (f. 1940) forfatterskab, og de er blevet moderne klassikere i fransk litteratur. Her kan de to romaner læses samlet.

Storslået litteratur – Information

To små gribende fortællinger – Litteratursiden.dk

Pigen fra ’58: Det er sommeren 1958. Sommeren, hvor den purunge Annie D rejser fra sin katolske kostskole til feriekolonien S i Normandiet. Her møder hun H, der ligesom hun selv er ansat som pædagog sommeren over. Det er første gang, hun er sammen med en mand, og oplevelsen udløser en bølge af ulykkelig forelskelse, skam og bulimi.

Ærlig og knivskarp – Information

Elegant sprog – Litteratursiden.dk