Udgivet

Oktober: Nye bøger

Oktober: Nye bøger

I oktober lægger vi flot ud med en ny bog i Korridors novella-serie, nemlig japanske Yukiko Motoyas noveller Den ensomme bodybuilder, og der er masser af anden vild oversat litteratur på vej, fx Louisa May Alcotts Bag en maske – eller en kvindes magt fra Escho, Jackie Wangs Fængselskapitalisme fra OVO press og ikke mindst Halle Butlers Det nye mig fra Harpyie og Eduard von Keyserlings Lumre dage på Sidste Århundrede. Og så er der naturligvis ny dansk lyrik og nye danske samtidsromaner, fx Ida Monrad Graunbøls Miraklernes tid. Glæd dig!

31.10: Jacob Lassen: Jeg vil ikke være pervers men dit hår er virkelig en harpe. Digte. Arkiv for Detaljer. Konkretpoesi, håndsyet i 200 nummererede eksemplarer.

29.10: Peter Laugesen: Højt at flyve. Asger Schnacks Forlag. Højt at flyve er et stykke i én akt af Peter Laugesen fra 1989 og offentliggøres hermed for første gang. Det udspiller sig i læserens bevidsthed og placerer sig et sted imellem Gertrude Steins plays og Adam Oehlenschlägers Sanct Hansaften-Spil.

29.10: Ida Monrad Graunbøl: Miraklernes tid. Roman. Hoff & Poulsen. Om den bløde knudemand Mau, som går og hypper kartofler på et forpagtet jordstykke i provinsen. Men en dag indfinder magien sig i hans liv i skikkelse af kvinden Egern.

28.10: Marie Trier Schleidt: VI. Digte. Kronstork. Debut. VI handler om at føle sig fremmedgjort og om længslen mod noget andet. Den handler om systemer, fællesskaber og konflikter. Den handler om hjem.

27.10: Maja Elverkilde: Når vi rejser til Mars. Roman. Escho. Om journalisten Laura, der har trukket stikket fra den bekvemmelige og moderne tilværelse i byen og i stedet er flyttet ud i et forfaldent hus uden strøm i de skånske skove.

23.10: Ingrid Nymo: Kloster. Roman. Kronstork. Kloster handler om Linea, en ung kvinde, der efter en livsomvæltende begivenhed ad forskellige omveje ender i et kloster i Rumænien. 

22.10: Charlotte Bonnevie Mwakitalu: Kalder Frankfurt. Digte. Rebel with a Cause. Med både alvor og humor kaster Kalder Frankfurt nyt lys ind i intersektionerne mellem køn, etnicitet og religion.

21.10: Halle Butler: Det nye mig. Harpyie. En rasende gyser om det moderne arbejdsmarked og en tragikomisk satire over jagten på succes. Ovs. Sigrid Kraglund Adamsson.

21.10: Ursula Scavenius: The Dolls. Novel. Lolli Editions. Short stories. Strange, macabre, and unsettling: Short stories from the Danish master of absurdist fiction.

20.10: Marie Louise Tüxen: Den sidste spiral. Digte. Vild Maskine. Digte fra briksen hos gynækologen, fra dansegulvet med en tyveårig, fra et blegrødt lagen i Vangede, fra Fisketorvets  hårsalon, fra en botox-klinik, dødens vandhul og andre steder, hvor den mere eller mindre afklarede krop erfarer, hvad det vil sige at være til i en midaldrende kvindes legeme.

19.10: Vandana Shiva: Kvinder i skoven. Laboratoriet for Æstetik & Økoloig. I Kvinder i Skoven undersøger Vandana Shiva, hvilken rolle Chipko-bevægelsen har haft i de lokale modstande mod den kolonialistiske ekstraktion

07.10: Yukiko Motoya: Den ensomme bodybuilder. Noveller. Korridor. Under normalitetens blankpolerede overflade ligger en bizar og fremmed verden fyldt med eksotiske ritualer og mærkværdige hændelser. Ovs. Hanna Arnold.

06.10: Louisa May Alcott: Bag en maske – eller en kvindes magt. Escho.

01.10: Midnatskollektionen. Baggaardsbaroner. En samling af forlagets anmelderroste efterårskollektion. Indeholder de tre bøger ‘Velkommen til Kontinentet‘, ‘Mysteriet om et menneske‘ og ‘Nyctophilia‘.