Udgivet

Sigvaldi-prisen 2021

Sigvaldi-prisen 2021

Kæmpe tillykke til forlagene Korridor og Wunderbuch, som er blevet præmieret med Sigvaldi-Prisen. Prisen er indstiftet af Statens Kunstfond og gives hvert år til to små forlag, der har gjort en særlig indsats for kvalitetslitteraturen. Sidste års vindere var Asger Schnacks Forlag og Virkelig.

Tillykke til Korridor & Wunderbuch

Forlagene er valgt pga. ”deres passion for udbredelse af stor fortællekunst, ikke-europæiske livsanskuelser og bogen som et æstetisk objekt”, skriver Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur.

Sigvaldi-prisen består af 75.000 kr. til hvert forlag, og vi ved, at det kommer alle læsere til gode med endnu flere nye, vigtige, smukke, vibrerende, poetiske bøger.

Og så synes vi det er jublende smukt, hvordan Simon og Ida for Korridor har tænkt sig at bruge præmieringen:

“Vi er simpelthen så glade, stolte og dybt taknemmelige over at have modtaget prisen. Den skal bruges til at starte en serie af korte, skæve formater – Korridor Særtryk – og faktisk har vi brugt dagene siden vi modtog den dejlige nyhed på at lave det første værk klar: digtet Ritual af Theresa Salomonsen. Det udkommer i denne uge. Hurra for litteraturen! Hurra for Sigvaldi!”

Klaus Gjørup fra Wunderbuch siger:

“Hjertelig tak for denne fornemme anerkendelse. At være et lille forlag og blive så generøst belønnet er kæmpe stort. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle de fremragende og kærlige kunstnere, oversættere, forfattere og boghåndværkere, som jeg har haft fornøjelsen at samarbejde med. Tusind, tusind tak.”

Så godt at Statens Kunstfond med Sigvaldi-prisen sætter fokus på de små, vigtige forlag.

Du kan finde Korridors bøger på Mikrofest og naturligvis dykke ned i de 40 andre små kvalitetsforlag, læse deres forlagsmanifester, købe bøger osv. – til og med 19. december med 15 % juletilbud.

Læs mere om præmieringen på Statens Kunstfond.