Udgivet

Velkommen til Deus Ex Machina

Deus ex machina

Velkommen til Deus Ex Machina

Vi er meget glade for at kunne fortælle, at det 42. forlag på Mikrofest er dramaforlaget Deus Ex Machina. Velkommen!

Frem til d. 25. marts 2022 er der 20 % velkomstrabat på alle forlagets bøger.

Læs mere og se alle deres bøger her.

Ny dansk dramatik i bogform

Deus Ex Machina blev stiftet i 2021 af dramatiker, digter og teaterdirektør Joan Rang Christensen og udgiver dansk dramatik skrevet af nulevende dramatikere:

”Vi elsker dramatik og ønsker at sikre tilgængeligheden til nyskrevet dansk originaldramatik. Dramatik er en af litteraturens tre hovedgenrer – sammen med prosa og lyrik – og fortjener at blive både læst og set. Derfor udgiver vi dramatik i bogform.”

Nomineret til en Reumert

Forlaget har allerede udgivet 8 bøger, fx ‘Rødt teater‘ af Joakim Rohde, hvor et af stykkerne blev nomineret til en Reumert, og ‘Aftenlandet efter branden‘ af Julie Maj Jakobsen, som er to stykker om flygtninge, familier og følelser.

Læs meget mere om dem og deres bøger her.

Mere drama

Hvis du er blevet interesseret i drama i bogform, kan vi også varmt anbefale Kronstorks Bibliotek Bayou, hvor der bl.a. er udkommet Claudia Rankines ‘Det hvide kort‘ og ‘Stykker om magt’ af Alexandra Moltke Johansen. Om den sidste skrev Litteratursiden: ”Enestående og bevidsthedsudvidende teatertekster viser, at teksterne bag et stykke kan være en fornøjelse at læse”. NETOP.

Gud fra maskinen

Deus Ex Machina betyder “gud fra maskinen”. Begrebet blev opfundet i antikkens teater, hvor en gud blev nedsænket fra “himlen” for at mægle i eller løse dramaets hovedkonflikt. I dag anvendes betegnelsen om en udefrakommende løsning på den dramatiske konflikt i et skuespil.