Udgivet

Velkommen til Kosmos

Forlaget Kosmos

Velkommen til Kosmos

Vi er meget glade for at kunne fortælle, at det 41. forlag på Mikrofest er Kosmos. Velkommen!

Læs mere og se alle deres bøger her.

Science fiction af høj kvalitet

Forlaget Kosmos fokuserer på udgivelser af høj kvalitet inden for science fiction. De satser på ikke-angelsaksiske sprogområder og en litteratur, der er rig på visioner og har et samfundskritisk eller socialhistorisk blik. Og det gør Kosmos virkelig med bravur.

Bag forlaget står Andreas Rosenberg, og i 2017 udkom den første bog: “Vi” af russiske Zamjatin Jevgenij, oversat af Lotte Jansen, som fik flotte anmeldelser, fx skrev Weekendavisen ”En lysende klassiker”.

En af sci-fis store navne

Den nyeste udgivelse er lige udkommet, “Eden” af polsk-jødiske Stanisław Lem. Det er et tidligt værk af en af sci-fi-genrens helt store navne, og romanen handler om et strandet rumskib på en fjern planet med mystiske beboere, de såkaldte dobbeltkroppe. Et sted finder kosmonauterne en slags fabrik, hvis maskiner stadig arbejder, men hvor alt går meningsløst i ring. Et andet sted finder de en slags plantage, hvis små, violette træer tilsyneladende trækker vejret. Så finder de ruinerne af noget, som måske har været et museum med lange rækker af bikubeagtige glasvitriner. Romanen er med forord af Andreas Vermehren Holm og efterord af oversætterne, Judyta Preis & Jørgen Herman Monrad

Kosmos er et forlag, der udvider horisonterne og er fuld af fremtider. Som deres motto også lyder: FREMTIDEN ER NU.

Læs meget mere om forlaget og bøgerne her.