Udgivet

Velkommen til Screaming Books

Screaming Books

Velkommen til Screaming Books

Vi har glædet os meget til at dele det 40. mikroforlag (!) på Mikrofest: Screaming Books.

Barndomsvenner & Søstre

Screaming Books blev stiftet i 2016 og drives af de 2 barndomsvenner Anders Hastrup og Jesper Frydenlund, som har base i København og Nordjylland. Forlaget satser på ”tekster, der kan og vil noget andet og mere end de fleste andre. Sproglig opfindsomhed, ekvilibrisme og sikkerhed, fængslende historier, overraskende perspektiver, fascinerende personer.”

En af deres nyeste udgivelser er Daisy Johnsons roman Søstre. Det er både en dybdepsykologisk beskrivelse af to søstres forhold og en gotisk horror-roman. Den skriver sig ind i en feministisk ny-gotisk genre, der vinder frem i disse år. Sammen med forfattere som Sarah Perry bruger Daisy Johnson myter og klassiske virkemidler fra gotikken til en meget moderne og tidssvarende undersøgelse af den kvindelige psyke.

Bogen er udkommet i bl.a. Japan, Frankrig og Israel. Den blev lovprist af en samlet engelsksproget presse, da den blev udgivet i England og USA i 2020. The Sunday Times anbefalede den som ”Summer Read”, og den blev både ”Book to Watch For” og “One of 2020’s New York Times Notable Books” i The New York Times og kåret som ”One of the Best Ten Books of 2020” i Publishers Weekly. Daisy Johnson er den yngste forfatter nogensinde, der har været nomineret til prestigefyldte Man Booker Pris for sin debutroman ”Everything Under” i 2018.

Et spændende forlag, og vi glæder os til deres næste mange bøger. Du kan læse mere om dem og deres bøger her.