Udgivet

Sigvaldi-prisen: Ny litteraturpris til mikroforlag

Sigvaldi-prisen

Sigvaldi-prisen

Det er et storslået initiativ, at Statens Kunstfond nu indstifter Sigvaldi-prisen, som hvert år kommer til at gå til to mikroforlag, som har gjort en særlig indsats for kvalitetslitteraturen i Danmark.

75.000 kr. til to forlag

Sigvaldi-prisen gives til to små forlag, der har gjort en særlig indsats for kvalitetslitteraturen. Initiativet sætter fokus på at styrke det væsentlige arbejde, de mindre forlag gør for litteraturen i Danmark. Hvert forlag modtager 75.000 kr. Til og med 16. november kan du nominere dine egne kandidater. Læs mere om kriterierne og nominer mikroforlag her.

Indstil et mikroforlag

Det kan være svært at orientere sig i alle de mange gode mikroforlag. En lille hjælp kan være at klikke ind under fanen Forlag og læse præsentationer og manifester fra de 33 mikroforlag, som p.t. er med på Mikrofest. Her kan du også se alle deres bøger, så du kan få en god fornemmelse af, hvad det er for et forlag, og hvad deres særlige profil er.

Der findes også mange flere dygtige mikroforlag, og du kan på Lille Bogdag se en liste over flere mikroforlag, hvor der er links direkte til deres hjemmesider.

Vi håber meget, at du vil bruge en lille stund på at indstille et forlag. Denne pris vil nemlig virkelig gøre en verden til forskel for forlagenes, forfatternes og oversætternes økonomi og være med til også i fremtiden at sikre de vigtige bøger ude på hylderne.

Hvem er Sigvaldi?

Sigvaldi-prisen er opkaldt efter forlægger, digter og oversætter Otto Sigvaldi (1943-2015). I starten af 1970’erne gjorde han sig særlig bemærket ved at sælge sine bøger fra en barnevogn på Strøget i København. Han modtog i 1971 PH-prisen.

En vis lighed i salgsmetoden kan ses hos flere af de danske mikroforlag, men typisk ankommer de på ladcykler i stedet for barnevogne.