Udgivet

Bøger på vej

Hermogenes gås

Bøger på vej på Mikrofest

Her kan du se en liste over nogle af de bøger, som er på vej fra mikroforlagene, og som du kan glæde dig til snart at købe på Mikrofest. Hvis du er anmelder og ønsker et presseeksemplar, skal du kontakte forlaget direkte. Listen opdateres løbende, når nye bogtitler offentliggøres.

November 2022

23.11: Rudolf Broby Johansen: Testamente. Essays. Æther. Genudgivelse af Broby-Johansens Testamente i anledningen af 35 året for den oprindelige udgivelse. Forord af Olav Harsløf.

December 2022

01.12: Paul Scheerbart: Lesabéndio – En asteroideroman. Roman. Kosmos. Lesabéndio (1913) er Scheerbarts skønlitterære hovedværk, hvori beboerne på asteroiden Pallas opfører et kæmpemæssigt tårn, der skal forbinde dem med det, der ligger gemt bag spindelvævsskyen over dem. Det er en roman om tiltrækningskraften mellem universets kosmiske legemer og den kunstneriske stræben efter et højere mål.

01.12: Alexander Khramtsov: Jules Verne – Jorden rundt i 80 dage. Billedbog. Forlæns. Billedbøger kan være den unge læsers vej ind i verdenslitteraturen, og det er netop tilfældet med den russiske illustrator Alexander Khramtsovs anmelderroste udgave af Jules Vernes klassiker om Phileas Fogg og Jean Passepartouts forsøg på at rejse rundt om jorden på 80 dage. 

01.12: Marina Louise Botes: Der vil ikke blive talt om denne nat. Roman. Korridor.  Udspiller sig i et mørkt kapitel i hovedpersonens tidlige ungdom. Scenen er et klaustrofobisk, calvinistisk Afrikaaner-samfund i Sydafrika i første halvdel af 1990’erne, hvor apartheid nærmer sig sin afslutning. Værket er trykt på Risoprinter og bukket, samlet og bundet på Korridor i 175 eksemplarer.

06.12: Mahmona Khan; Akin Duzakin: Æbletræet. Børnebog. Vild Maskine. En poetisk og smukt illustreret billedbog, hvor vi følger et træ fra det er et frø til det springer ud som frugttræ. 

12.12: Oskar Kroon: Fakta om fædre. Børnebog. Vild Maskine. Oskar Kroon, vinder af Augustprisen 2019 for romanen ‘Venter på vind’ (Vild Maskine 2022), indfanger i sin første billedbog barnets underdog-perspektiv og gennemsigtige blik. 

Januar 2023

22.01: Kjersti Anfinnsen: Øjeblik for evigheden. Kortroman. Vild Maskine. En øm, bitter og morsom roman om kærligheden, døden og tilværelsens ensomhed. Nomineret til EU’s litteraturpris 2022 og er en selvstændig fortsættelse til ‘De sidste kærtegn‘, der udkom i 2021.

28.01: Ithell Colquhoun: Hermogenes’ gås. Roman. Arkiv for Detaljer. Margaret Ithell Colquhoun (1906-1988) var en britisk billedkunstner, forfatter og okkultist med tilknytning til surrealismen. Hermogenes’ gås fra 1961 var hendes første roman og er en vilter fortælling fyldt med alkymi, magiske væsener, kannibalisme, vold, prostitution, fabler og eksotiske planter. Bogen udkommer nu for første gang på dansk. 

31.01: Sölvi Björn Sigurðsson: Salt. Roman. Vild Maskine. Vinder af Islands Litteraturpris. SALT foregår i efteråret 1839 på Island, og fortæller historien om en overlæge, der genopliver en dreng, der er stødt på grund ved bjerget Hjörleifshöfði. 

Marts 2023

04.03: Simon Haas: Bogen om Dharma. Fagbog. Screaming Books. I en alder af blot tretten år begyndte Simon Haas at studere Indiens hellige sanskrittekster. Han mødte sin lærer, en mester indenfor Bhakti-traditionen, i 1991 og gik i lære hos ham i 16 år. Denne bog kortlægger Simons rejse og hans ”udgravning” af læren om Dharma.