Udgivet

Bøger på vej

Tankebilleder

Bøger på vej på Mikrofest

Her kan du se en liste over nogle af de bøger, som er på vej fra mikroforlagene, og som du kan glæde dig til snart at købe på Mikrofest. Hvis du er anmelder og ønsker et presseeksemplar, skal du kontakte forlaget direkte. Listen opdateres løbende, når nye bogtitler offentliggøres.

September 2023

08.09. Sölvi Björn Sigurðsson: Salt. Roman. Vild Maskine. Vinder af Islands Litteraturpris. SALT foregår i efteråret 1839 på Island, og fortæller historien om en overlæge, der genopliver en dreng, der er stødt på grund ved bjerget Hjörleifshöfði. 

15.09: Walter Benjamin: Tankebilleder. Forlaget Møllegades Boghandel. Bevæger sig i et erfaringsfelt mellem erindrings- og drømmebeskrivelser, rejseskildringer og kulturundersøgelser, der udover at være grænsegænger i såvel et geografisk som et intellektuelt landskab også går på tværs af grænsen mellem filosofi og litteratur.

28.09: Asger Schnack: Lys og skygge er det samme. Digte. Ekbátana. Lys og skygge er det samme er en digtsamling, der består af 81 digte – som en hilsen til Daodejing. Lys og skygge er det samme er tilegnet dig. Asger Schnack (f. 1949) debuterede i 1967 med digtsamlingen Øjeæbler. Har siden udgivet en lang række digtsamlinger, essaysamlinger, romaner, børnebøger og biografier.

29.09: Mette Jensen Hayles: Værgeløs. Roman. Screaming Books. En fortælling om, hvordan børn bliver en kampplads, når forældrene er i konflikt. En fortælling om børn, der sidder og venter på en kantsten i regnen når de forvandles til symboler på magt frem for at få lov til at være de mennesker, de er. 

Oktober 2023

5.10: Tomas Lagermand Lundme: Til dig, der er mig om mange år. Genrehybrid. Arkiv for Detaljer. Til dig der er mig om mange år er skrevet fra et jeg til et du. Det er en historie om dannelse og omdannelse, om at falde til, men også falde fra.

14.10: Søren R. Fauth & Lærke Posselt: Jeg vender mig om og ser. Digte & fotos. Ekbátana.

27.10: Hala Mohammad: Lån mig vinduet. Digte. Screaming Books. En digtsamling, der kredser om længsel og erindring. Det vindue, der lånes, vender mod det borgerkrigshærgede Syrien, som digteren måtte forlade.

31.10: Anna Kavan: Is. Roman. Baggaardsbaroner & Sidste Århundrede. I serien De Kælderkolde. Oversat af Lasse Skjold Bertelsen.

November 2023

08.11: S.B. Keshava Swami: TATTVA – se ud indefra. Essays. Screaming Books. Den britisk fødte munk S.B. Keshava Swami har i mere end 20 år været tilknyttet Bhaktivedanta Manor, det historiske åndelige fristed doneret af George Harrison, hvorfra han bl.a. har udviklet School of Bhakti, ledt talrige kurser i vedisk teologi og skrevet ti bøger.