Udgivet

Bøger på vej

En provinsfrues dagbog

Bøger på vej på Mikrofest

Her kan du se en liste over nogle af de bøger, som er på vej fra mikroforlagene, og som du kan glæde dig til snart at købe på Mikrofest. Hvis du er anmelder og ønsker et presseeksemplar, skal du kontakte forlaget direkte. Listen opdateres løbende, når nye bogtitler offentliggøres.

Marts 2023

03.03: Rasmus Choudari: La mort du cosmopolite. Digte. Baggaardsbaroner. En digtsamling, der i 5 hovedafsnit tematisk behandler faderskab, kærlighed, død, eksil, sygdom og selvmord. Vi møder kosmopolitten, det kamæleonagtige digter-jeg og følger dennes rejse gennem metropoler, ruiner og hele skønheden ved den menneskelige patologi.

10.03: Laura Freudenthaler: Spøgelsesfortælling. Roman. Klara W. Et portræt af et sind i opløsning og en litterær undersøgelse af ophævelsen af tid og rum. Ovs. fra tysk. “En af de mest interessante unge stemmer i østrigsk litteratur lige nu” Die Presse

14.03: Jonas Okholm: Bamses venner. Roman. Escho. Bamses venner har fået forbud mod at lave mere suppe. Bamses venner står og kigger på nye huer i Kvickly. Bamses venner skal ud og skydes. Og hvad gør Bamse?Jonas Okholm Jensens fjerde bog, Bamses venner, fortæller om en række begivenheder i Bamses venners liv, og når den ikke gør det, fortæller den i det mindste om rytmeguitaristens søns venindes liv.

17.03: Sölvi Björn Sigurðsson: Salt. Roman. Vild Maskine. Vinder af Islands Litteraturpris. SALT foregår i efteråret 1839 på Island, og fortæller historien om en overlæge, der genopliver en dreng, der er stødt på grund ved bjerget Hjörleifshöfði. 

31.03: Rebecca Bach-Lauritsen: Starman. Billedbog. Vild Maskine. Billedbogen ‘Starman’ er sin helt egen, det er en billedbog med inspirationer fra David Bowie og Orpheus-myten, idéudviklet og illustreret af Rasmus Svarre og skrevet af Rebecca Bach-Lauritsen. Fra 12 år.

April 2023

01.04: Per Faxneld: Offertræet. Novellesamling. Baggaardsbaroner. Offertræet består af fireogfyrre små skrækhistorier, som alle tager udgangspunkt i den nordsvenske almue og folketro. Historierne foregår højt oppe i fjeldene, dybt inde i granskovene og i isolerede landsbysamfund, hvor du kan blandt andet kan møde hævngerrige hekse, ondsindede ånder og morderiske bønder.

03.04: Catriona Ward: Sundial. Roman. Screaming Books. En gribende roman om de hemmeligheder, vi begraver for dem, vi elsker allermest. Det er en psykologisk thriller fortalt af to upålidelige fortællere. Sundial var bl.a. på Apple Books liste over ”Best Books of 2022” og toppede Kindle listerne i flere lande.

06.04: Marit Kaldhol: Zweet. Ungdomsbog. Vild Maskine. Hele skolen skal evakueres på grund af et livsfarligt gasudslip. Lill Miriam, Susan og Ruben oplever den dramatiske situation på hver deres måde. Ovs. fra norsk af Kamilla Jørgensen.

14.04: E.M. Delafield: En provinsfrues dagbog. Ti Vilde Heste. ​En provinsfrues dagbog af E.M. Delafield (1890-1943) udkom i 1930 og er nu for første gang oversat til dansk. Hendes dagbogsnotater om livet med karriere, mand og børn er morsomme, selvudleverende, ironiske og ak! – kun alt for genkendelige. 

Maj 2023

04.05: A. Silvestri: Tanker om at flygte. Noveller. Screaming Books. De ti noveller handler om bygningers og menneskers arkitektur, om længsel og håb. Men også om det absurde, der gemmer sig bag det velkendte. De små huller i virkelighedens forhæng.  

24.05: Anna Kavan: Is. Roman. Baggaardsbaroner & Sidste Århundrede. I serien De Kælderkolde. Oversat af Lasse Skjold Bertelsen.