Udgivet

Bøger på vej

gå til grunde

Bøger på vej på Mikrofest

Her kan du se en liste over nogle af de bøger, som er på vej fra mikroforlagene, og som du kan glæde dig til snart at købe på Mikrofest. Hvis du er anmelder og ønsker et presseeksemplar, kan du kontakte forlaget via linket. Listen opdateres løbende, når nye bogtitler offentliggøres.

September 2021

25.09: Mikkel Harris Carlsen: Døde bøger. Pastiche. Æther. En pastiche over og en hyldest til generelle udgivelser fra Selskabet Bogvennerne. En kærlighed til litteratur og den trykte bog.

30.09. Kristine Bilkau: De lykkelige. Roman. Palomar. Et par i 30’erne som har alt det de kunne ønske sig, men afgrunden ligger lige under den pæne overflade. Romanen er blevet betegnet som en generationsroman. Ovs. af Dorthe Seifert.

Ida Monrad Graunbøl: Miraklernes tid. Roman. Hoff & Poulsen. Om den bløde knudemand Mau, som går og hypper kartofler på et forpagtet jordstykke i provinsen. Men en dag indfinder magien sig i hans liv i skikkelse af kvinden Egern.

Oktober 2021

01.10: Storm Frost, Katla Styx, L.A. Nissalovitz: Midnatskollektionen. Baggaardsbaroner. En samling af forlagets anmelderroste efterårskollektion. Indeholder de tre bøger ‘Velkommen til Kontinentet‘, ‘Mysteriet om et menneske‘ og ‘Nyctophilia‘.

06.10: Louisa May Alcott: Bag en maske – eller en kvindes magt. Escho.

07.10: Karin Boye: Skjulte lande. Palomar. Oversat af Birgitte Steffen Nielsen.

07.10: Yukiko Motoya: Den ensomme bodybuilder. Noveller. Korridor. Oversat af Hanna Arnold. Under normalitetens blankpolerede overflade ligger en bizar og fremmed verden fyldt med eksotiske ritualer og mærkværdige hændelser.

12.10: Daniel Boysen: gå til grunde. Roman. Jensen & Dalgaard. Gå til grunde er en roman om længslen efter at sætte liv i verden og giver et unikt og følsomt indblik i mandens oplevelser.

14.10: Jackie Wang: Fængselskapitalisme. OVO press. Oversat af Jonas Eika og Nanna Dahler.

21.10: Ursula Scavenius: The Dolls. Novel. Lolli Editions. Short stories. Strange, macabre, and unsettling: Short stories from the Danish master of absurdist fiction.

28.10: Gordon Neufeld & Gabor Maté: Dit barn har brug for DIG. Fagbog. Skjødt forlag. En moderne klassiker og international bestseller fra 2004. Bogen har været en øjenåbner for forældre og folk i hele verden, der på den ene eller anden måde arbejder professionelt med børn. Ovs. Grete Lyngdorf.

28.10: Anna Maria Ortese: Havet når ikke Napoli. Palomar. Anna Maria Orteses noveller fra Napoli udkom første gang i 1953 og er siden blevet en klassiker i italiensk litteratur. Ovs. af Nina Gross.

31.10: Jacob Lassen: Jeg vil ikke være pervers men dit hår er virkelig en harpe. Digte. Arkiv for Detaljer. Konkretpoesi, håndsyet i 200 nummererede eksemplarer.

Oktober: Maja Elverkilde: Når vi rejser til Mars. Roman. Escho.

Efterår: Antonio Di Benedetto: Zama. Roman. Skjødt forlag. En roman om koloniernes mørke steder og om desperate forsøg på at fylde livet ud med noget andet. Betragtes som en af de største fortællinger gennem tiden i den spansktalende verden.

Sadeq Hedayat: Den blinde ugle. OVO press. Oversat af Shadi Angelina Bazeghi.

Ingvild Schade: Bjergværket. Silkefyret. Almindelig hverdag forvrænges til det ukendelige igennem bevidsthedsstrømme hos et stort barn. Norsk oversættelse af Thomas Mangaard.

Anne Boyer: The Undying. OVO press. Oversat af Andreas Eckhardt-Læssøe og Ditte Holm Bro.

November 2021

04.11: Helena Janeczek: Pigen med Leica’et. Palomar. Gerda Taro opnåede en kort berømmelse i sin samtid og betragtes som den første kvindelige krigsfotograf. Hun omkom i 1937 som bare 26-årig.

26.11: Viggo Bjerring: Verdenshjertet. Roman. Ekbátana.

November: Torben Munksgaard: Planet B. Digte. Kronstork.

Januar

31.01: Anna Akhmatova: Poem uden helt. Digtsamling. Palomar. Forlagets tredje Akhmatova-udgivelse er langdigtet Poem uden helt der aldrig tidligere har været oversat til dansk i sin helhed.