Udgivet

Bøger på vej

Sliklandet

Bøger på vej på Mikrofest

Her kan du se en liste over nogle af de bøger, som er på vej fra mikroforlagene, og som du kan glæde dig til snart at købe på Mikrofest. Hvis du er anmelder og ønsker et presseeksemplar, skal du kontakte forlaget direkte. Listen opdateres løbende, når nye bogtitler offentliggøres.

Maj 2024

02.05: Alfred Kubin: Den anden side. Roman. Escho. Alfred Kubins fabulerende undergangsroman Den anden side indskriver sig i traditionen fra E.T.A. Hoffmann og Edgar Allan Poe og fik afgørende indflydelse på Franz Kafka og Ernst Jünger. Den er alt i ét: eventyrroman, dystopi, profeti, allegori, samfundssatire, dekadence- og modernitetskritik og anses for at være et hovedværk i den europæiske fantastik. Ill. Alfred Kubin, oversat af Søren Møllerhøj Porsmose.

10.05: Tomas Lagermand Lundme: Stakkelsbær. Prosa. Ekbátana. En personlig fortælling om de små og de helt store tab: om døde kæledyr, om mistede kærester og venner, om overgreb. Om at finde selv sig og sin seksualitet, om arrene, både de synlige og usynlige. Det er råt og sårbart, hårdt og blødt.

10.05: Karen Filskov: Et perfekt insekt. Digte/billedbøger. Vild Maskine. Figurdigte om danske insekter. Dem du deler hus og have med, og dem du næsten aldrig ser. Følg bladlusens ben og sølvfiskens hale og de små pile. Opdag insekternes verden. Den befinder sig lige ved siden af din. Et perfekt insekt er Karen Filskovs fjerde samling figurdigte. I 2021 blev hun shortlistet til Kulturministeriets Forfatterpris for sin seneste bog,  Det sner med fjer.

10.05: KJ.L. Carr: En måned på landet. Roman. Ti Vilde Heste. Yorkshire, sommeren 1920. Efter verdenskrigens rædsler forsøger den unge konservator Tom Birkin at blive menneske igen, mens han restaurerer et kalkmaleri i den lille landsby Oxgodby. En øm, elegant og usentimental roman om de største ting i livet: lykkens flygtighed, arbejdets mening, tilgivelsens natur og erindringens kraft.

13.05: Anna Kavan: Is. Roman. Sidste Århundrede og Baggaardsbaroner. Is er blevet læst som feministisk og postapokalyptisk science fiction, katastroferoman, roman nouveau, koldkrigsthriller og allegori over forfatterens eget heroinmisbrug, men den er først og fremmest højst uvirkelig. Den regnes for Anna Kavans hovedværk og er en moderne britisk klassiker. Ovs. Lasse Skjold Bertelsen.

16.05: Monika Helfer: Løvehjerte. Roman. Palomar. Monika Helfers formodentlig afsluttende bind i en serie på tre autofiktive romaner om hendes families liv i Østrig. De to første udspiller sig i den østrigske egn Voralberg (Pakket. En familie omkring 1. verdenskrig og Far efter 2. verdenskrig). En smuk, rørende roman, en form for kærlighedserklæring fra den store søster til broren, et menneske man ikke kan forstå.

31.05: Ann Linn Palm Hansen: Cirkel for cirkel. Roman. Ekbátana. En roman, der går gennem personlige og kunstneriske landskaber. Rummer syv originale kunstværker af Ann Linn Palm Hansen. Ann Linn Palm Hansen (f. 1984) er billedkunstner og forfatter og er uddannet fra Designskolen Kolding og Design Academy Eindhoven. Hun udgav i 2019 (Shape, Color) Riso I og debuterede skønlitterært i 2021 med kunstnerromanen Igennem landskaber.

Juni 2024

07.06: Cho Nam-joo: KIM JIYOUNG, FØDT 1982. Novella. Korridor. Fortællingen om en ung kvindens livshistorie fra barndom til moderskab, men gennem forskellige nedslag tegnes der et billede af de traditionelle kønsrollers stadige dominans og forventningerne til disse også i det moderne liv. Værket har opnået stor popularitet, er blevet filmatiseret og er indtil videre oversat til 20 forskellige sprog.

Pia Juul: Noveller. Ekbátana. Ny, udvidet udgave af Noveller (oprindeligt udgivet i 2014). Pia Juul (1962-2020) var en af Danmarks bedste forfattere, og hun har modtaget adskillige priser for såvel sine digte, romaner som novellesamlinger. Med Noveller genudgives hendes tre skelsættende novellesamlinger: Mit forfærdelige ansigt (2021), Dengang med hunden (2005) og Af sted, til stede (2012). Derudover er tilføjet hendes to nyeste noveller fra 2020, ”Besættelse” og ”Befrielse”, inkl. et forord af Asger Schnack.

Richard Brautigan: Samlede digte. Digte. Ekbátana. Oversat af Anders Bonnesen og med forord af Kamilla Löfström. Den amerikanske forfatter Richard Brautigan (1935-1984) udgav i sin levetid 10 romaner, 2 novellesamlinger og 10 digtsamlinger. Hans digtsamlinger er oversat til en lang række sprog, og særligt i Japan og Kina har han et stort publikum. Lyrisk placerer han sig blandt beatdigterne og dadaisterne og rækker frem mod nutidens økokritik. Ved hans død kaldte The New York Times ham for et litterært ikon. For første gang på noget sprog udkommer hans samlede digte i komplet form, ca. 700 sider.