Udgivet

Bøger på vej

Havfruehjerte

Bøger på vej på Mikrofest

Her kan du se en liste over nogle af de bøger, som er på vej fra mikroforlagene, og som du kan glæde dig til snart at købe på Mikrofest. Hvis du er anmelder og ønsker et presseeksemplar, skal du kontakte forlaget direkte. Listen opdateres løbende, når nye bogtitler offentliggøres.

Januar 2022

03.01: Verena Güntner: Power. Roman. Silkefyret. Med POWER har tyske Verena Güntner skabt en eventyrlig og dragende fortælling som leger med grænserne for fantasi og forestillingsevne. Ovs. Karen Tortzen.

28.01: Ingvild Lothe. Havfruehjerte. Digte. Vild Maskine. En øm, skarp og humoristisk digtsamling om kærlighed, vold og sorg i en virkelighed der fremstår skæv og skræmmende.

28.01: Gordon Neufeld & Gabor Maté. Dit barn har brug for DIG. Fagbog. Skjødt forlag. Gordon Neufeld og Gabor Matés moderne klassiker og internationale bestseller fra 2004 er en åben invitation til alle forældre, der ønsker at opdrage deres barn på en måde, så den vigtige RELATION – nemlig den til forældre og andre vigtige voksne i barnets liv – altid er i fokus.

Januar: Aleksej Salnikov. Familien Petrov i og omkrig influenzaen. Roman. Silkefyret. Ny russisk roman, som netop er blevet filmatiseret og udtaget til Cannes. Influenzaen har op til nytår ramt Jekaterinburg og familien Petrov. Hverdagens rutiner og influenzaen støder sammen i en fortælling om Rusland før og nu.

Februar 2022

01.02: Jacob Lillemose. Mærkelige økologier. Essays. A Mock Book. Forestillingen om, at mennesket er i centrum for verden, er kendetegnende for den moderne civilisation. Men den er også en vildfarelse. Lillemose præsenterer en række videnskabelige, historiske og kunstneriske perspektiver på dette paradoks.

01.02: Hanns Cibulka. Havtorntid. Erindringer. A Mock Book. Som krigsfange på Sicilien, lærer Cibuika det historiske, solbeskinnede syd at kende og snart kan han ikke længere undslippe dette stykke natur og begynder at oversætte det til tekst i sine tætte dagbogsnotater. 

O7.02: Sofie Boysen. Lærerne mod eleverne. Børnebog. Vild Maskine. Drengen Vitus hader skolen. Der er for få frikvarterer, for mange timer – og alt for mange strenge lærere. Sammen med Julia og Benjamin vil han finde en måde at slippe for skolen – for altid!

08.02: Selma Rosenfeldt-Olsen: Det fælles bedste. Roman. Harpyie. Det fælles bedste handler om Tyskland før, under og efter krigen; om grænselandet, søsterskab og kolossale planter. En roman om tre kvinders skæbner og hvordan de fletter sig ind og ud af hinanden i eftersøgningen af et muligt fællesskab.

10.02: Pavel Čech. Nøglen. Billedbog. Vild Maskine. En poetisk fortælling om en dreng, som finder en gammel nøgle på vej til skole. Det bliver starten på en forunderligrejse ind i fantasiens verden. 

10.02: Karin Boye. Ildstederne. Digte. Palomar.

11.02: Louise Juhl Dalsgaard: Ting jeg tænker på. Romancollage. Ekbátana. En poetisk, reflekteret romancollage, som gennem nedslag følger en kvindes opvækst i Danmark fra 1970’erne og frem til i dag.

11.02: Osip Mandelstam. Kun min fælle kan slå mig ihjel. Digte. OVO press. Osip Mandelstam fødtes i 1891 i Det Russiske Kejserrige og døde i 1938 i en sovjetisk fangelejr i det østlige Sibirien. Dette liv danner rammen om en digtning, der først er sky og vemodig, for i de sidste år at blive tragisk og irrationel. 

15.02: Eduard von Keyserling. Lumre dage. Roman. Sidste Århundrede. Adelsundergangsroman fra den tysk-baltiske adel i begyndelsen af det 20. århundrede.

17.02: Helena Boberg. Sindsvold. Digte. Harpyie. Sindsvold er en bevidsthedsstrøm, hvor fragmenter af voldsscener og voldsomme blomstermetaforer danner en form for poetisk samfundskritik. 

Marts 2022

10.03: Monika Helfer. Pakket. Roman. Palomar. Et indlevende familieportræt i tre spor, der tager sit afsæt i en fjeldlandsby i Østrig anno 1914.

18.03: Line-Maria Lång; Karen Vad Bruun; Cato Thau-Jensen. Frank mig her. Børnebog. Vild Maskine. Det er ikke nemt at gøre plads til en ny i familien. Især ikke til fars nye kæreste, der hedder Frank, og som fylder alt for meget. Bogen blev nummer to i Grundtvigsk Forums børnelitteraturkonkurrence for nyskrevet LGBT-litteratur i 2019.

21.03: Oskar Kroon: Venter på vind. Ungdomsroman. Vild Maskine. En ø. En sommerferie. En morfar. En båd og et møde, der ændrer alt. ‘Venter på vind’ – kåret til årets bedste bog og vinder af Augustprisen i Sverige. 

April 2022

01.04: DAMQI – en assyrisk roman. Screaming Books. Varselseksperten Damqi bliver fanget i et komplot, der vil få vidtrækkende konsekvenser for hele det assyriske imperiums skæbne. Historien er baseret på virkelige hændelser, der er beskrevet i originale tekster skrevet med kileskrift for godt 2.500 år siden. Ovs. af Mogens Trolle Larsen.

Maj 2022

05.05: Annemarie Schwarzenbach. Romaner. Roman. Palomar.

06.05: Dorte Naomi: Sorg. Digte. Screaming Books. Den anerkendte billedkunstner Dorte Naomi debuterer nu litterært. Med denne illustrerede digtsamling får Danmark nu en ny og vigtig stemme, der sætter ord på nogle af livets sværeste emner såsom selvmord, psykisk sygdom, sorg og selvdestruktion.