Udgivet

Bøger på vej

Himmelkuglen

Bøger på vej på Mikrofest

Her kan du se en liste over nogle af de bøger, som er på vej fra mikroforlagene, og som du kan glæde dig til snart at købe på Mikrofest. Hvis du er anmelder og ønsker et presseeksemplar, skal du kontakte forlaget direkte. Listen opdateres løbende, når nye bogtitler offentliggøres.

Juni 2022

23.06: Christian Skovgaard: Efter København. Graphic novel. Forlæns. I den grafiske cli-fi-roman Efter København kan du opleve dystopien udfolde sig i al sin grusomhed og skønhed – i løbet af 200 sider, i stort format og trykt i to pantonefarver. 

Juli 2022

01.07: Rudolf Broby-Johansen: Blod. Digte. Æther. En 100 års jubilæumsudgave af digtsamlingen, som også indeholder anklageskrift, forsvarstale og artiklen Ekspressionismen på anklagebænken af Thomas Hvid Kromann.

14.07: Sergej Lebedev: En perfekt gift. Roman. Palomar. En spionroman der i sin handling minder om John le Carrés forfatterskab: Efter mange års søgen har Ruslands efterretningstjeneste endelig fundet en gammel afhopper som tidligere stod i spidsen for udvikling af landets farligste kemiske våben. Nu går de efter at dræbe ham med den samme gift som han selv udviklede for flere årtier siden.

August 2022

04.08: Karin Boye: Skyer. Digte. Palomar. For nøjagtigt hundrede år siden i år, i 1922, udkom Karin Boyes debutdigtsamling, Skyer (Moln). Og hun betragtes i dag som en af de allerstørste svensksprogede digtere på linje med en Edith Södergran, som vi via adskillige danske oversættelser kender bedre her i landet. 

10.08: Anna Arendse Thorsen: Din største fan. Ungdomsroman. Vild Maskine. Kaya er blevet sendt på digital detox-lejr af sin mor. Det foregår i en skov, uden telefon, Instagram og YouTube og langt væk fra hendes bedste veninde, Emma. Og uden mulighed for at lave opslag og stories fra Kayas fanprofil for den kendte yndlingsinfluencer Natasja Bramming.

13.08: Kirsten Hammann og Dina Gellert: Chokoladeeskapade. Børnebog. Vild Maskine. Nyklassikeren ‘Chokoladeeskapade’ af Kirsten Hammann og Dina Gellert udkommer nu endelig i ny udgave efter i årevis at have været udsolgt. 

17.08: Olli Jalonen: Himmelkuglen. Roman. Vild Maskine. En historisk og eventyrlig page-turner-roman, som vandt Finlandia-prisen, Finlands største litteraturpris, i 2019. Ovs. René Semberlund Jensen.

18.08: Maria Stepanova: Til minde om erindringen. Roman. Palomar. Et familieportræt med fokus på konstruktionen af erindringen selv. Modtog i 2018 Ruslands Bolsjaja Kniga-pris og været nomineret til adskillige internationale priser heriblandt senest i 2021 været shortlistet til den Internationale Bookerpris.Til minde om erindringen er solgt til udgivelse til 27 lande.

September 2022

26.09: Daisy Johanson: Under overfladen. Roman. Screaming Books. Daisy Johnsons debutroman – den Man Booker Pris-nominerede ”Under Overfladen” – er flere ting på én gang. Bogen opfinder ord, genfortæller og revitaliserer en gammel myte samt ituriver kronologi. Ved hjælp af et billedligt og poetisk sprog, ophæves grænsen mellem nyt og gammelt. Bogen er på den måde både chokerende, hjemsøgende og smuk.

Oktober 2022

18.10: Anna Kavan: Is. Roman. Baggaardsbaroner & Sidste Århundrede. I serien De kælderkolde.