Udgivet

Send til tryk!

Send til tryk

Send til tryk!

Mikrofest deltog på udstillingen Send til tryk! i Vandrehallen på Hillerød Bibliotek i forbindelse med litteraturfestivalen Ordet er løs. Vi lavede plakater af nogle af mikroforlagenes bidrag til antologien Mikrofest og satte stempler osv. frem, så publikum selv kunne stemple løs. Her kan du se lidt billeder fra udstillingen og læse mere om tanken bag udstillingen.

Om Send til tryk

Med udgangspunkt i udgivelser fra 9 små danske uafhængige forlag sætter udstillingen Send til Tryk! fokus på bogen som mere end bare tekst. Gennem billedligt og skriftligt materiale såsom prøvetryk, fraklip og forlæg til illustrationer, giver udstillingen et sjældent indblik i en bogudgivelses rejse fra idé over udførelse til endeligt resultat.

På udstillingen bliver forholdet mellem forfatter, forlægger og billedkunster eller grafiker belyst gennem udstillingens vidt forskellige bidrag. Alle løfter de sløret for forunderlige fortællinger om samarbejdsformer og kunstneriske fællesskaber på tværs af litteratur og billedkunst – altid med det iøjnefaldende, overraskende og sanselige boghåndværk i centrum.

Send til Tryk! er først og fremmest en hyldest til de små uafhængige forlag og en synliggørelse af deres arbejde, som i disse år vinder mere og mere frem. Udstillingen er støttet af Louis-Hansens Fond og vises i anledning af litteraturfestivalen Ordet er Løs 2019, som finder sted på Hillerød Bibliotek og kulturhuset Klaverfabrikken lørdag d. 5. oktober.

Deltagende forlag: Arkiv for Detaljer, Asger Schnacks Forlag, Baggaardsbaroner, Forlaget Ekbátana, Forlaget Korridor, Pote Produktion v. Maja Elverkilde, September Press, Forlaget URO, Vild Maskine og med særlig deltagelse af den kommende onlineboghandel Mikrofest.

Udstillingen åbner lørdag d. 28. september med fernisering kl. 13-15. Der bydes på et glas og åbningstalen holdes af forlægger Asger Schnack. Vises frem til 12. januar 2020