Udgivet

Læsefest bog 8: De sidste 10 eller 11 dage … + boggave

De sidste 10 eller 11 dage og et testamente

Læsefest bog 8: De sidste 10 eller 11 dage … + boggave

Denne gang får du i Læsefest en helt ny dansk roman, nemlig “De sidste 10 eller 11 dage i Magnus Saxtorphs sælsomme og ulykkelige liv” af Jeppe Krogsgaard Christensen, udgivet af Silkefyret. Og denne gang kommer der simpelthen også en ekstra boggave med fra forlaget Escho, læs mere om det hele nedenfor. Glæd dig!

Tilmeld dig senest d. 31. marts for at modtage bøgerne.

En kritikers deroute

Veltænkt og veltilrettelagt ★★★★★ Kristeligt Dagblad
En underholdende roman ★★★★ Berlingske
Fremragende, nervepirrende og velskrevet roman – Litteratursiden.dk

Vi er vildt glade for at kunne tilbyde jer en ny dansk roman, og den her handler endda om det litterære miljø – sådan en lidt omvendt Hærværk, hvor hovedpersonen, som også her er litteraturanmelder, er ekstremt kontrolleret og på ingen måde Jastrau-balstyrisk, men alligevel ender med at gøre mindst lige så meget skade på sine omgivelser og menneskene, han holder af. Den er både virkelig grum og virkelig underholdende!

Magnus Saxtorph har i en menneskealder været prominent litteraturkritiker på et stort dagblad og ikke bare beundret af læserne, men også af sin hustru og datter. Men tiderne ændrer sig, for ham til det værre, og det kan han af flere grunde ikke lade familien vide. Virkeligheden lader sig dog ikke sådan styre, og snart er alt på spil for den gamle mesterskribent. De sidste 10 eller 11 dage i Magnus Saxtorphs sælsomme og ulykkelige liv er en roman om løgne, litteratur, gode og onde viljer og voldsomme forandringer på en kulturredaktion.

Jeppe Krogsgaard Christensen (f. 1973) har skrevet en række roste romaner, heriblandt Åben himmel, Indre by og April 2026, samt kortprosa. Han er litteraturkritiker og har skrevet for en række aviser, bl.a. Information, Weekendavisen, Berlingske, Kristeligt Dagblad og Kulturmonitor.

Om forlaget Silkefyret

Silkefyret ligger i Århus, og de specialiserer sig i oversat litteratur og en serie håndlavede, kunstfærdige nyudgivelser af danske forfattere. Bag forlaget står Allan Lillelund Andersen, som også er med til at lave litteraturfestivalen Boggods i Århus, i år d. 10. juni (den kan vi varmt anbefale!). Læs mere om forlaget og se deres bøger her.

Boggave: Pia Raugs Et testamente

I bogpakken denne gang får du også en gave med, nemlig Pia Raugs Et testamente, udgivet af forlaget Escho.

ET TESTAMENTE er en fortælling om længslen efter det, som har været, og efter det, som kunne have været. Her møder vi den søvnløse Hr. Mand, der har isoleret sig i sit hjem på den yderste spids over Verdenshavet. Hr. Mand drømmer om en køkkenhave og længes efter hende, han aldrig mødte. Bogen er både roman, lyrik, eventyr og skabelsesfortælling. I hybridfortællingen udforskes sprogets lydlige forbindelser og menneskets natur i en lyrisk søgen efter at forstå verden lidt bedre.

Pia Raug (f. 1953) er et musikalsk nationalklenodie. Hun debuterede i 1978 med pladen Hej Lille Drøm, som har fået klassikerstatus med sangen Regnvejrsdag i november. Hun har siden udgivet bl.a. Det fra 1981 med sange baseret på digte af Inger Christensen. ET TESTAMENTE er hendes tredje litterære udgivelse. 

Bliv medlem af Læsefest

For 79 kr. om måneden får du 6 udvalgte bøger om året, gratis og med fri fragt, altid 20 % rabat på alle bøger på Mikrofest plus ad hoc-gaver! Du kan også være med i vores online gruppe, hvor vi skriver om bøgerne. Tilmeld dig senest 31. marts for at få Jeppe Krogsgaard Christensens nye roman De sidste 10 eller 11 dage i Magnus Saxtorphs sælsomme og ulykkelige liv, udgivet af Silkefyret, + Pia Raugs Et testamente, udgivet af Escho. LÆSEFEST er en fest, og du er inviteret!

Tilmeld dig Læsefest her.