Udgivet

November: Nye bøger på Mikrofest

Lille Kvast - Den triste yeti

Efteråret er bøgernes højsæson, og du kan glæde dig til masser af nye bøger.

Vi lægger stærkt ud med digtsamlingen Som var en solstråle fanget i en spejlsal af Jacob Lassen fra forlaget Forår. Så er der to bøger i Eschos nye serier: Fra serien GULE ROSER kommer krimien Jernvognen af Stein Riverton, oprindelig udgivet i 1909. Jernvognen er en milepæl i nordisk kriminallitteratur, og forfatteren har lagt navn til Norges fornemmeste krimipris. I serien UDENLANDSK FUGL udkommer den gotiske historie Det gule tapet af Charlotte Perkins Gilman, som er et uomgængeligt værk i amerikansk feministisk litteratur.

Så er der Gregor von Rezzoris erindringsværk Blomster i sneen fra Sidste Århundrede – en forfatter som i dag regnes for en af det tyvende århundredes store undergangskronikører – og Forlaget Spring udgiver både bogen Kritiker eller emigrant af John Chr. Jørgensen om Tom Kristensens år som bloddryppende anmelder i 1920’erne og Kødets poiesis om ny dansk litteraturs kropslige strømninger.

På engelsk udgiver Lolli Editions den anmelderroste roman Marble af Amalie Smith – en bog om en bog om marmor og koraller, antik polykromi og infrarødt fotografi, bemalede gipsafstøbninger og digitale 3D-modeller, arkaiske korestatuer og græske svampedykkere.

Hoff & Poulsen udgiver Jeg bor på et bjerg af Hanshan – en af kinesisk litteraturs mest sagnomspundne figurer, som siges at have levet under Tang-dynastiet i årene 712-793.

Torgard udgiver den islandske roman Sørgemarchen, som er tredje bog i Gyrðir Elíassons trilogi af kortromaner om kunstnere, der slår sig ned på et afsides sted for at hellige sig deres kunst, og den perfekte julegave til storesøskende, Den jul lillebror fyldte det hele.

På Æther udkommer oversættelsen af Zong! af Marlene NourbeSe Philip (2008). En næsten ubærlig digtcyklus om mordet på 150 afrikanere om bord på et slaveskib i slutningen af 1700-tallet. Zong! er lige dele sang, støn, råb, hyl, forbandelse og messen. 

Baggaardsbaroner står bag nyudgivelsen af Valdemar Holsts Manden der tænkte ting fra 1938, som bevæger sig mellem detektivroman, gys og god gammeldags frankofil eksistentialisme. Det er også første bog i deres klassikerserie De kælderkolde.

Palomar udgiver Sergej Lebedevs roman Augustmennesker, oversat fra russisk af Lotte Jansen. En højaktuel og spændende roman om Rusland, som indtil for få år siden var en verdensmagt. Om Lebedevs Ved glemslens rand gav Politiken 6 hjerter og skrev “Uafrysteligt fabulerende storværk”, og Berlingske kvitterede ligeledes med 6 stjerner og kaldte ham “Arvtager efter Solsjenitsyn”.

Ekbátana udgiver prosasamlingen Originalen af Filip Granlie – et satirisk portræt af menneskearten, hvor antropologi, biologi og poesi er sløjfet sammen, og fra Uro kommer langdigtet Dronning over verdens magter, skrevet af Enheduana, verdens første kendte digter.

Og så stort velkommen til forlaget Harpyie, som netop også har udgivet to flotte bøger: den “afsindigte” roman Med mine hundeøjne af brasilianske Hilda Hilst og digtsamlingen Livet er roligt i vitrineskabet af syriske Hanadi Zarka.

Forlæns udgiver to nye bøger i den anmelderroste børnebogsserie Lille Kvast: Den triste yeti og Krøller eller ej – “En kulsort seriehelt for de mindste! “, som Søren Vinterberg skrev i Politiken.

Rigtig god læselyst.