Udgivet

Læsefest bog 7: Franzas bog & en overraskelse

franzas bog

Læsefest bog 7: Franzas bog & en overraskelse

Denne gang får du i Læsefest både Ingeborg Bachmans Franzas bog plus en overraskelse: novellesamlingen Permafrost af Eva Botofte, hvor Jonas Præst Nielsen har lavet en helt ny og original musikalsk lydbogsdramatisering af 13 af novellerne. Glæd dig!

Tilmeld dig senest d. 15. januar for at modtage bogen. Vi fejrer den sammen til LÆSEFEST i LiteraturHaus fredag d. 10. januar 2023.

Om Ingeborg Bachmanns Franzas bog

Voldsom og voldsomt smuk – Weekendavisen
Foruroligende og dragende – Information
En uovertruffen fortælling ♥︎♥︎♥︎♥︎ Femina

Franzas bog er en svimlende og svimmel prosa, som vender spørgsmål om skyld og uskyld efter 2. verdenskrig, om køn, racisme og kolonialisme. I romanen tager bror og storesøster Franza på en rejse gennem Sudan og Egypten og gennem Franzas nedbrudte sind. En undersøgelse af traumets manifestationer og en verden, hvor fascistiske og imperialistiske ideologier lever videre efter krigen.

Ingeborg Bachmann (1926-1973) blev født og voksede op i Østrig som barn af en nazist. Hun flyttede i 1953 til Rom, og der skrev hun essays, hørespil, librettoer og især digte, som gav hende status som en af efterkrigstidens største tysksprogede lyrikere.

Senere skrev hun sine prosaværker, der især beskæftiger sig med fascismens oprindelse og konsekvenser. Franzas bog blev først udgivet posthumt i 1978. Bachmann anses i dag for en af de vigtigste østrigske litterære stemmer i efterkrigstiden.

Overraskelsen: Permafrost af Eva Botofte

Intens sproglig bevidsthed og prægnans. Det er fremragende – Den Smalle Bog

Vi er meget glade for at kunne give bogen Permafrost – fortællinger fra et yderpunkt af Eva Botofte som overraskelse i LæseFest, for det er en vild og intens samling af noveller. De foregår alle på Svalbard, tæt på Nordpolen, som forfatteren har udforsket på egen hånd.

Fortællingerne kredser om yderpunkter i verden, om stedet som undtagelsesstilstand; et sted, man flygter til eller fra. Og så er de gennemstrømmet af en subtil humor.

Botofte er også billedkunstner, og 9 af hendes sort-hvide tuschtegninger er vævet ind i universet. Permafrost udkom i 2019 på Vild Maskine.

Som noget helt nyt har Jonas Præst Nielsen skabt en original musikalsk lydbogsdramatisering af 13 af novellerne, og til Læsefest d. 10. februar er der releasekoncert på værket, hvor han optræder med en musikalsk live-performance. Her viser han en bid af sit 3 år lange arbejde med at lave lydværker af 13 noveller fra Permafrost