Udgivet

Læsefest bog 6: Annie Ernaux – årets Nobelprisvinder

Pigen fra 58

Læsefest bog 6: Annie Ernaux – årets Nobelprisvinder

Nr. 6 bog i Læsefest er Annie Ernaux’ fascinerende Pigen fra ’58, udgivet af forlaget Etcetera. Pigen fra ‘58 toppede bestsellerlisterne, da den udkom i Frankrig i 2016, og er solgt til udgivelse i mange lande.

Sofie Vestergaard Jørgensen fra mikroforlaget Etcetera var den første til at opdage og udgive Ernaux i Danmark netop med denne roman, og vi glæder os vildt til at dykke ned i årets nobelprisvinder.

Tilmeld dig her senest d. 13. november 2022, hvis du vil have bogen.

Årets nobelprisvinder Annie Ernaux: Pigen fra ’58

Ærlig og knivskarp – Information

Elegant sprog – Litteratursiden.dk

Det er sommeren 1958. Sommeren, hvor den purunge Annie D rejser fra sin katolske kostskole til feriekolonien S i Normandiet. Her møder hun H, der ligesom hun selv er ansat som pædagog sommeren over. Det er første gang, hun er sammen med en mand, og oplevelsen udløser en bølge af ulykkelig forelskelse, skam og bulimi.

Siden bliver hun en berømt forfatter og skriver bøger med udgangspunkt i sit eget liv, bare aldrig om denne sommer. Ikke før nu, næsten 60 år efter, hvor hun ud fra fotografier, breve og minder prøver at genskabe den unge pige, hun var: Pigen fra ’58. Oversat af Birte Dahlgreen & Lilian Munk Rösing.

Annie Ernaux (f. 1940) bliver betragtet som en af de vigtigste litterære stemmer i sit hjemland Frankrig. Hendes 20 romaner er alle blevet hyldet af både læsere og kritikere, og hun er en stor inspirationskilde for mange af Frankrigs unge forfattere.

I 2022 modtog hun Nobelprisen i litteratur med begrundelsen: “Ernaux udforsker konsekvent og fra forskellige vinkler et liv præget af stærke forskelle mht. køn, sprog og klasse. Hun tildeles prisen for det mod og den kliniske skarphed, hvormed hun afdækker det personlige mindes rødder, fremmedgørelse og de kollektive begrænsninger.”

Tilmelding til Læsefest

Tilmeld dig senest d. 13. november for at modtage bogen.

Vi fejrer den sammen til LÆSEFEST i LiteraturHaus fredag d. 2. december 2022.