Udgivet

Juli: Nye bøger

Eden

Juli: Nye bøger

Sommertid er læsetid og ikke så meget udgivelsestid. Men der kommer stadig nye, gode bøger ud på forlagene, fx vilde graphic novels, en sci-fi-roman og flere spændende børnebøger, perfekt til sommerferien.

Forlæns udgiver Mikkel Ørsted Sauzets graphic novel Ild – efterfølgeren til den anmelderroste Aske fra 2013.

På forlaget Palomar kommer den svenske Kallocain af Karin Boye. En sci-fi-roman, hvor man i Verdensstaten får en sprøjte med det lysegrønne sandhedsserum, kallocain, mennesker til at buse ud med deres inderste hemmeligheder. Oversat af Birgitte Steffen Nielsen og Juliane Wammen og med forord af Ida Marie Hede.

Vild Maskine udgiver den eventyrlige børne-billedroman Katten med den knurrende mave af Magdalena Hai og med illustrationer af Teemu Juhani. Oversat fra finsk af René Semberlund Jensen. Her kommer også ungdomsgyseren God kemi – bog 10 i serien 13 historier af Jakob G. Madsen og med illustrationer af Mia Marie Overgaard.

Romanen Kærlighed i et nyt årtusind af kinesiske Can Xue udkommer på Korridor, oversat af Sidse Laugesen. En roman om at genforstå kærlighed, genforstå det at stå i forbindelse med hinanden, med verden, planter, jord.

På Kosmos kommer science fiction-romanen Eden – et tidligt hovedværk af den polske forfatter Stanisław Lem (1921-2006), som var en af science fiction-genrens helt store navne.

Sidst, men ikke mindst udgiver Virkelig Ursula K. Le Guins Større end riger og langsommere, som handler om en hyperempat, hvis krop og sind gennemstrømmes af andres følelser.

Se de andre måneders Nyeste bøger her.