Udgivet

Læsefest #12: Blomsternes intelligens

blomsternes intelligens

Læsefest #12: Blomsternes intelligens

Den udvalgte bog i Læsefest november-december er den fascinerende Blomsternes intelligens af Maurice Maeterlinck fra 1907, udgivet af forlaget A Mock Book og oversat af Torben W. Langer.

Den fik 5 stjerner i Kristeligt Dagblad, og Information skrev bl.a. “Et særdeles poetisk, dragende og lærerigt værk”. 

Det er et virkelig unikt indblik i blomsternes hemmelige liv, og den er fyldt med inderlige og dramatiserede beskrivelser af naturen, som giver masser af filosofiske tanker og uforfalsket natur- og blomsterglæde! Og så er den endda skrevet lang tid før Planternes hemmelige liv og Træernes hemmelige liv, som jo nærmest er blevet nyklassikere i dag, med god grund.

Tilmeld dig senest d. 30. november for at modtage bogen.

Læsefest #12: Blomsternes intelligens

På sin egen poetiske vis revolutionær læsning ★★★★★ Kristeligt Dagblad
Et særdeles poetisk, dragende og lærerigt værk – Information
en elegant stilist – Weekendavisen

Blomsternes intelligens er den belgiske forfatter og dramatiker Maurice Maeterlincks fascinerende skildring af blomsternes hemmelige liv. Nobelprismodtageren beskriver med en digters sensibilitet og iagttagelsesevne, hvordan blomster kommunikerer, formerer og gebærder sig i naturens levende miljø.

Baseret på konkrete iagttagelser viser Maeterlinck en verden gennemsyret af intelligens og intention. I den nuværende planetariske situation har Maeterlincks klassiske værk fået ny aktualitet og tilbyder et uforglemmeligt billede af naturens dybe skønhed og vitalitet. 

Den belgiske digter, dramatiker og essayist Maurice Maeterlinck (1862-1949) var i starten af det 20. århundrede en af Europas mest indflydelsesrige forfattere og havde en stor betydning for blandt andre Thomas Mann, Rainer Maria Rilke, André Breton og Antonin Artaud. 

Ved siden af sit store lyriske forfatterskab, som i 1911 indbragte ham Nobelprisen i litteratur, skrev han en lang række essays, blandt andet om natur, insekter og intelligensen i alt levende. Til disse hører bl.a. Blomsternes intelligens (1907).

Om A Mock Book

A Mock Book blev grundlagt i 2010, og bag forlaget står Andreas Harbsmeier, Karsten Wind Meyhoff og Kirstine Ersbøll Meyhoff.

Forlaget udgiver tankevækkende tekster med dokumentaristisk etos og har flere serier, bl.a. Codex, som er inden for genren den litterære mockumentary, og Gaia, som er bøger om forholdet mellem menneske og natur, fx Blomsternes intelligens og Thoreaus Om at vandre og andre essays om natur.

Læs mere om A Mock Book her og se alle bøgerne

mock [m_k]:

  • 1) at plagiere; simulere; efterligne; ekstrapolere; fingere.
  • 2) at parodiere; forføre; satirisere; trodse; narre; føre bag lyset.
  • 3) plage eller drive spot med, især på en godmodig eller spøgende måde. (Herzog, II. FZ).
  • 4) at forædle; give større værdi ved en særlig omhyggelig behandlingsmåde; adle.
  • 5) at irritere; ærgre; volde bryderi; at få koldsved (sj.); blive bondefanget.
A mock book, logo2

Bliv medlem af Læsefest

For 79 kr. om måneden får du 6 udvalgte bøger om året, gratis og med fri fragt, altid 20 % rabat på alle bøger på Mikrofest plus ad hoc-gaver! Du kan også være med i vores online gruppe, hvor vi skriver om bøgerne. Tilmeld dig senest 30. november for at få Maurice Maeterlincks Blomsternes intelligens.

LÆSEFEST er en fest, og du er inviteret! Tilmeld dig Læsefest her.