Udgivet

December: Nye bøger

Ib er et æg

December: Nye bøger

December er naturligvis tid til at forære alle, man kender, bøger i julegave. Der er kommet mange nye, vilde bøger i november, og heldigvis udkommer der også stadig nogle bøger i december. Der er nemlig både børnebøger, fagbøger og romaner på vej, fx den smukke og rørende børnebog Farverne som forsvandt.

30.12: Lisa Aisato: Ib er et æg. Billedbog. Vild Maskine. Ib kan ikke lege ligesom andre børn, for hans hoved er et æg og kan nemt gå i stykker. Fra 4-7 år.

14.12: Edith Södergran: Septemberlyren. Digte. Korridor. Edith Södergrans Septemberlyren er et ikonisk værk fra forfatteren der betegnes som den første, og største, modernist i svensk-finsk poesi. Ovs. af Theresa Salomonsen & Stinne Storm.

04.12: Helena Janeczek: Pigen med Leica’et. Palomar. Gerda Taro opnåede en kort berømmelse i sin samtid og betragtes som den første kvindelige krigsfotograf. Hun omkom i 1937 som kun 26-årig.

03.12: Patrisse Khan-Cullors & asha bandele: Når de kalder dig en terrorist. Biografi. Rebel With a Cause. En af historierne bag tilblivelsen af Black Lives Matter-bevægelsen samt en nådesløs beskrivelse og kritik af det moderne USA.

03.12: Jacob Juhl: visne bøgeblade rasler uhørt (i Andromeda). Silkefyret. Billedkunstner Jacob Juhls officielle debut som forfatter. Værket blander digte, fotocollager og tegninger. 

02.12: Jacob Skyggebjerg: Inderkredsen. Roman. Gladiator. En tragikomisk tour de force, der blæser til kamp med og mod tidens moralske renfærdighed. En moderne Hærværk.

01.12: Constance Ørbeck-Nilssen & Akin Duzakin: Farverne som forsvandt. Børnebog. Vild Maskine. I et krigshærget land gemmer en mor og datter sig i kælderen. Mens bombeflyene flyver over det dystre landskab, søger pigen tilflugt indenfor, og får råd og styrke fra en mystisk og klog fugl. Ovs. fra norsk af Hugin Eide.