Udgivet

December: Nye bøger

Lesabéndio

December: Nye bøger

December er tid til at købe julegaver, både til andre og sig selv (det fortjener du!), og der er masser af nye, gode bøger fra de små kvalitetsforlag at gå på jagt i, alt fra børnebøger over sci-fi til en roman trykt på risoprinter i kun 175 eksemplarer.

06.12: Mahmona Khan; Akin Duzakin: Æbletræet. Børnebog. Vild Maskine. En poetisk og smukt illustreret billedbog, hvor vi følger et træ fra det er et frø til det springer ud som frugttræ. 

01.12: Marina Louise Botes: Der vil ikke blive talt om denne nat. Roman. Korridor.  Udspiller sig i et mørkt kapitel i hovedpersonens tidlige ungdom. Scenen er et klaustrofobisk, calvinistisk Afrikaaner-samfund i Sydafrika i første halvdel af 1990’erne, hvor apartheid nærmer sig sin afslutning. Værket er trykt på Risoprinter og bukket, samlet og bundet på Korridor i 175 eksemplarer.

01.12: Paul Scheerbart: Lesabéndio – En asteroideroman. Roman. Kosmos. Lesabéndio (1913) er Scheerbarts skønlitterære hovedværk, hvori beboerne på asteroiden Pallas opfører et kæmpemæssigt tårn, der skal forbinde dem med det, der ligger gemt bag spindelvævsskyen over dem. Det er en roman om tiltrækningskraften mellem universets kosmiske legemer og den kunstneriske stræben efter et højere mål.