Udgivet

Juni: Nye bøger

Prosa 202122

Juni: Nye bøger

Her i juni udgiver mikroforlagene ufortrødent bøger i den begyndende sommervarme. Der kommer masser af spændende både ny dansk og udenlandsk litteratur, som er perfekt til sommerlæsningen, fx en prosaantologi fra Kronstork, Helbredende digte af Sternberg og fagbogen Spotlight af Hans Hertel.

Vi starter flot ud med den prisvindende finske digtsamling Kom tilbage, lille Sheba af Sirkka Turkka, udgivet af Hoff & Poulsen og oversat af Siri Nordborg Møller.

Escho udgiver Niels Legêne Thomsens digtsamling Du og jeg i hver sin kasse under jorden. Som med forgængeren “Rødovre blodåre” fra 2013 hentes der inspiration i musikkens verden, og Thomsen har da også en fortid i det intet mindre end legendariske (punk)band No Knox.

Kronstork står bag antologien Prosa202122 – en over 300 sider lang antologi, der rummer ny skønlitteratur med et samfundsvendt blik.

11. juni kommer der hele 3 bøger – en ny dansk digtsamling, en norsk digtsamling og en fagbog:

Ekbátana udgiver Sternbergs nye digtsamling Helbredende digte, som er skrevet for at gøre nytte og styrke læseren. Vild Maskine står bag udgivelsen af den charmerende norske digtsamling Hvorfor er jeg så trist når jeg er så sød af Ingvild Lothe, og på Epilog forlag kommer litteraturprofessor Hans Hertels Spotlight, som fortæller om bøger på en anderledes og overraskende måde.