Udgivet

Mikrofest nomineret til Blixenprisen 2023

Mikrofest nomineret til Blixenprisen 2023

Mikrofest er nomineret til BLIXENPRISEN 2023 i kategorien Årets indsats for litteraturformidling. Tusind tak!

Midt i en mikrotid

Mikrofest er manifest og en fest, men det er selvfølgelig også masser af vaskeægte arbejde, og guderne skal vide, at vi indimellem spørger os selv, om det nu giver mening. Og så kommer vi jo altid frem til, at det gør det, det giver al mulig mening: Midt i en mikrotid, hvor der udkommer så utrolig meget god litteratur på de små, uafhængige kvalitetsforlag, giver det god mening med en platform og online-boghandel for netop deres bøger.

Bogklubben Læsefest

Vores tilknyttede bogklub Læsefest er også nævnt i nomineringen (hurra!). Så også lige et kip med hatten til den gode Thorkil Jacobsen, der i sin daværende rolle som leder af LiteraturHaus ringede til os og spurgte, om vi ikke skulle starte en bogklub. Og det havde vi jo sådan set gået og drømt om, lige siden vi startede Mikrofest, så det var overhovedet ikke svært at sige JO, det er da præcis, hvad vi skal!

Det viste sig også, at vi havde fuldstændig samme idéer om, hvad en fed bogklub kunne være, kort sagt: En bogklub kun med bøger fra mikroforlagene, der ikke kun er en distributionskanal og et knaldgodt tilbud (dét er det selvfølgelig OGSÅ), men rent faktisk er en KLUB, et læsende fællesskab, hvor vi på forskellig vis kan være sammen om bøgerne på en uformel, inkluderende, fordybet og i det hele taget læsefestlig måde. Den slags skal vi i det hele taget have mere af, hvis du spørger os.

Tillykke til de mednominerede

Kæmpe tillykke til de to andre nominerede i Blixenprisen-kategorien; Lea Fløe Christensen, der er en gudsbenådet bogoplukker, og det ret fantastiske initiativ Læseforeningen.

Om Blixenprisen

For syvende gang hylder Blixenprisen de største litterære præstationer i Danmark. Juryen har udvalgt det seneste års bedste litterære værker, forfattere, oversættere, boghandlere, formidlere, illustratorer og nye talenter. De nominerede til 12 af de 15 kategorier er offentliggjort, og dem kan du se her.

De tre resterende kategorier – Årets ærespris, Årets talent, samt hovedprisen Årets bog – er uden nomineringer. Prismodtagerne inden for de tre kategorier offentliggøres sammen med de øvrige prismodtagere til Blixenprisen den 20. juni i PRESSEN, Politikens Hus.

PPS. Vil du være med i bogklubben Læsefest, så kig her.

Kh Lars Emil & Christel